reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Baśka, od powrotu z naszych wspólnych Mazur śpimy w dużym pokoju na kanapie. Trochę wąsko, trochę niewygodnie, ale śpimy o wiele lepiej, bo ja nie budzę się na każde poruszenie się Wojtka. A i on śpi pewnie lepiej, bo mu nad głową nie łazimy. Będzie trzeba w końcu jakieś większe przemeblowanie zrobić,ale to jeszcze nie teraz.
A to dobrze, że zdjęcia dotarły, bo pisałaś, że coś Ci mail nie działał. A ja zapomniałam spytać czy doszły.

reklama
Nie wiem co sie u nas dzieje ale druga noc koszmarna...Wczoraj obudzila sie o 01:00 i plakala...ani smoczek ani picie nie pomoglo wiec wzielismy do siebie...od razu dalam panadol bo wiem ze zeby w natarciu ale rano sprawdzalam i nic nowego sie nie przebilo...Moze to ten zab ktory wlasnie sie przebija...:confused: Ale mimo ze byla u nas w lozku to przez jakas godzine nie mogla zasnac...Niby nie plakala,lezala sobie i patrzyla w okno albo zerkala na nas czy spimy...Potem juz zazela sie rzucac po calym lozku...nie umiala sobie miejsca znalezc...W koncu zasnela przytulona do moich nog...

A dzis powtorka z rozrywki tyle ze przebudzila sie ok 24:30 wiec Adam poszedl do niej(bo nie lubi jak sie lituje i zabieram ja do nas)dal pic a potem na rekach usnela..Ale siedzial tam chyba z 20 min...a moze i wiecej bo zasnelam:zawstydzona/y::-D
a potem ok.04:00 znowu sie obudzila i spac nie mogla wiec Adam znowu do niej poszedl...No i zas 20 min walki...a o 07:00 juz pobudka...Nie wiem co sie dzieje ale mam nadzieje ze szybko minie...
A na dodatek dupsko jej sie tak odpazylo ze szok..

:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:..bidulka nasza!!!..u nas tez dupsko odparzone..niby przechodzi..ale wciaż czerwone..Noce ok i tego tez życzymy Noemi!..
kuźwa ..mnie cos bierze..chyba mam zapalenie krtani..boli, piecze i dusi...:dull:

Pati, Miki też miał takie noce, że budził się i za nic nie mógł zasnąć gramoloc sie po całym naszym łózku... W każdym razie przeszło!

Doorcia mysl intensywnie to moze uda sie wspolnie gdzies na wakacje poleciec-aly my obstawiamy gdzies w "ciepelko":-) Palmy,zloty piasek i lazurowa woda...:-)

Cześć! czytam, czytam i nie mogę nadgonić zaległości. U mnie Ola wierci się w nocy tylko wyłącznie wówczas gdy jest duszno, wówczas płacze i nie daje nam zyć . Czasami jak wychodzą zęby też marudzi. Jednak ostatnio inna rzecz mnie zastanowiła. Ola w ciągu dnia śpi już tylko raz. Tak ze 2 godziny i nie więcej. A u Was jak jest? Z karmieniem w nocy też ... lepiej nie mówić. Nadal je. Jedną butelkę 210 ml mleka z kleikiem ryżowym. Brrr kiedy ja się wyśpię:-).
Katarek, przeziębienie..... hi hi męża i gorąca kąpiel... Podobież pomaga:-):-):-)

Fredka Karol już prawie od 4 m-cy śpi w dzień tylko raz...
a co do karmienia- nie je w nocy odkąd pamiętam - na pewno około pół roku albo i dłużej...więc ciężko mi coś doradzić- może to bardziej przyzwyczajenie Oli a nie głód? a może spróbuj więcej sytego dawać jej przed samym spaniem?(Karol zjada miche gęstej kaszy, często z owocami i śpi na tym bez problemu do rana)

reklama
Hej Baśka ty to masz dobrze:-). Ola jest strasznym głodomorem. Na noc zjada również gęstą michę kaszy ale i tak się budzi. Próbowałam jej dawać cherbatę ale płakała tak, że hej. Po butelce mleka śpi jak zabita.
A tak po zatym długo Ci śpi Karolek w ciągu dnia?

Do góry