reklama
Moje diable ostatnio w ogole nie chce spac w ciagu dnia... Rano, jak jestem w pracy, to Mateusz pada (lub zostaje padniety przez tesciowa hehe) na jakas godzine - ale to jest tak ok. 11.00. i potem juz do wieczora nie ma takiej opcji, zeby go przekonac do spania....... Najgorsze jest to, ze nie wytrzymuje mi do 20.00 i ostatnia godzine, poltorej to juz chodzi na rzesach.... I nie bardzo wiem, co z tym zrobic...... Od razu uprzedzam pytanie: nie dam rady go klasc pozniej w ciagu dnia, bo to nie ja go klade (jestem w pracy), a tesciowej tak wygodniej, ze on spi, jak sa razem..... niereformowalni oboje........
no cóż Heatherek - rozwiązanie znasz a co tak babcia nie chce się pobawić z wnusiem tylko go pada? moja mama zazwyczaj pada Karolka między 12 a 13 ale ostatnio tak się zapieral (dostał nowe zabawki i ma na zabawe nimi mega powera ) że prawie do 14 nie padł...a potem musiałam go budzić o 16, potem marudzenie i nie spanie do 22 i błedne koło...no ale wyszlimy już z tego, dziś poszedł spać o 21 - tak, jak zazwyczaj
no cóż Heatherek - rozwiązanie znasz
a co tak babcia nie chce się pobawić z wnusiem tylko go pada?
tiaaaaa, rzuc prace albo zmien babcie
a to drugie, to juz pytanie do babci
albo Mati za bardzo słucha babci za dobrze go wychowaliście i za grzeczny jest
trzeba by go podburzyć żeby się jej nie dał
hehe, to ja, to ja - moge ja to zrobic?!?... (rzekl heatherek, zacierajac raczki)
reklama
ach te babcie. U mnie babcia - mama Adama wogóle nie potrafi połozyć Oli spać a moja mama za to kładzie ją spać w ciągu dnia 2 razy. No nie wiem. Sądze, że Ola to ze strachu się kładzie bo w domu mam problem położyć ją nawet raz. Najfajniej jest jak tatuś jest w domu. Ola dostaje małpiego rozumku i wogóle nie che spać. Wisi na tatusiowej nodze i z językiem na wieżchu woła tati.... ble ble... tati. No i koniec. Mogę błagać prosić i nic. Koniec spania.:-) Przeważnie kończy się na tym, że szanowny małżonek musi wyjść z psinką na przymusowy spacer, bo nie wytrzymujemy ciągłego wrzasku najukochanszej maleńkiej Oleńki:-)! Wieczorem jest to samo albo przymusowy spacer albo odsiadka w łazience bądź w zamkniętym pokoju.