reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sen i spanie

We wszystkich dzieciowych gazetkach i książkach o karmieniu piszą że odstawiać w prawidłowej ciąży nie trzeba :) ale fakt że Ola już duża i lepiej teraz odstawiać bo im później tym trudniej będzie - a potem konkurencja :)

reklama
Mamoot - kolysanka super, Wojtus ma dziadka zdolniache:-)

Kasiu - gratuluje kolejnej przespanej nocki :-):-):-)
Stokrotki -jeje jakie postepy...:-):-):-):-)
Mati trzy osttanie noce spi z jedna pobudka ok 2-3 na wode a potem budzi sie juz kolo 5 i do naszego wyrka go bierzemy, cyc i spi jeszce do 7-8 ale ja juz nie....no moze z godzinke lacznie..
Kladziemy go spac o 20.00, zasypia sam, na razie z tata w pokoju albo mama, moze sie uda niedlugo zeby zasypial sam,
dzisiaj byla pobudka o 3 a pozniej o 4.48...i koniec psania i teraz nie wiem czy sie budzi bo widno i nie chce spac, czy glodny czy z przyzwyczajenia na cyca
kiedy sie doczekam ze bedzie spal od 20 do 7 buuuuuu

AniuS- gratuluje fasolki:-):-):-)

Mati nam dzisiaj sprwil niepsodzianke spal od 20.12 do 4.36
zjadl troche cyca i poszedl spac u nas w lozku oczywiscie i spal do 6.50....takze jestem wyspana....idzie coraz lepiej:))i zasnal bez smoczka...
teraz w dzien sam sobie smoka wsadzil i spi, stwierdzilam ze jak bedzie wywala za lozeczko to przestane siegac, jakby wyczul bo ani raz nie wyrzucil..ehhehe
zasypia sam, ulada sie na boczek i spi....i w ciagu dnia i wieczorem:-):-):-)

Mati chodzi spaćteraz między 21 a 21.30. Dziś usnął bez kaszy i bez mleka. Tyle co zjadł kolacyjkę- jajecznicę i nie wiem jak to dzisiejsze spanie będzie wyglądać więc pewnie jutro napiszę. Mam nadzieję że nie zmieni nawyków na gorsze:tak:

Dziewczęta słuchajcie uważnie. Ola dziś drugą nockę przespała calutką bez jednej pobudki:-):-):-):-). Mam nadzieję, że wejdzie jej to w nawyk i tak już zostanie.

Basiu zazdrościmy, Otylka przespała nam całą noc z piątku na sobotę, pierwszy raz od mojego powrotu do pracy, tj. 24 listopada 2006, ale niestety nie było powtórki. Budzi się raz, ale tak chcialabym aby przesypiała znowu cała noc:baffled:

Dziewczyny, będzie coraz lepiej:-) A jedna pobudka to i tak jest nieźle w porównaniu z początkami:-D Ja przez pierwsze trzy miesiące spałam może po 4 godziny na dobę:eek:,a teraz jak się zdarzy jakaś pobudka w nocy, to potem rano mam wrażenie, że w ogóle nie spałam :-D:-D:-D Jak to się łatwo przyzwyczaić do luksusu:-D

reklama
A u nas nie jest za fajnie ze spaniem odkad Wojtek zaczał sie intensywnie rozwijac ruchowo to w nocy tez chyba to przezywa bo rzuca sie po całym łózku jak szalony:-) no i nie chce zasypiac w łózeczku chociaz juz tak pieknie tam spał sam, znowu muszę stoczyc walke na spanko w łózeczku:wściekła/y:

Do góry