reklama
Elena
Grudniówka 2010
W jednym powiedzą, w drugim nie. Jeśli po porodzie ojciec dziecka nie będzie wpisany w akt, a Ty będziesz bezrobotna to złóż na zasiłek rodzinny, z. z tytułu samotnego wychowywania dziecka, zasiłek okresowy. Coraz możesz składać na zasiłek celowy i dostaniesz zwrot za leki na receptę, ale tu trzeba zapytać, bo wszędzie jest inaczej z zasiłkiem lekowym, w sensie różne wymagania. Z tego nie wyjdzie tyle co u mnie, ale my ze względu na rehabilitacje mamy także zasiłek pielęgnacyjny z rehabilitacyjnym. To jak by się udało to około 400 byś dostała. Przede wszystkim musisz powiedzieć, że prowadzić gospodarstwo domowe tylko z dzieckiem, ale możesz mieszkać np: u rodziców, bo udostępnili wam pokój. Nie daj się zbywać, bo choć to nie ich pieniądze to liczą je. To tak w skrócie.
Sprawdź, czy wTwoim mieście przysługuje zasiłek do becikowego czy jak tam go zwał, ale dokładają 1000 zł.
Sprawdź, czy wTwoim mieście przysługuje zasiłek do becikowego czy jak tam go zwał, ale dokładają 1000 zł.
Orchidea22
Mama Johnyslawa ;]
To ja dołączam się do dyskusji o imionach.Ja z kolei mam JohnaZnaczy się Jasia:-)
Taaakkkk Drugi Jasiek forumowy to Mój
Ja chciałam Aleksander, Ignacy Ale mój tata bardzo ale to bardzo nalegał na swojego potomka-wnuka zeby sie nazywał Junior Jaś bo mój tata tez ma Jan I tak zostało na drugie niestety Ryszard..imie jak imie ale po drugim dziadku - dawcy który ma go w tyłku i nawet nie wie jak wyglada zreszta jak i dawca :-)
Imiona chłopiece jak bede miała drugie kiedys tam
Gabriel :-)
Gniewosz - Gniewko Wiem wiem oryginalne ale strasznie z przepisu na zycie mi sie spodobało
A dla dziewczynki Lena :-)
Ostatnia edycja:
Elena
Grudniówka 2010
Najlepiej to składać podania, bo papier wszystko przetrzyma jak to się mówi. Ja bym nie wiedziała co mi przysługuje, ale mamy znajomą prawniczkę - ona podpowiedziała. W MOPS-ie będą mówić, że nie mają pieniędzy na to czy tam to, ale oni tylko tak gadają dla zniechęcenia, więc na to nie ma co patrzeć.
Orchidea - mojej koleżanki syn ma na imię Gabryś. Dawno Cię nie było, tylko na gadu widzę.
Orchidea - mojej koleżanki syn ma na imię Gabryś. Dawno Cię nie było, tylko na gadu widzę.
fikusek1988
Mama Alanka:)
no u mnie w mopsie nic mi nie daly poza rodzinnym i tego 170 zl z tyt samotnej matki:/
W jednym powiedzą, w drugim nie. Jeśli po porodzie ojciec dziecka nie będzie wpisany w akt, a Ty będziesz bezrobotna to złóż na zasiłek rodzinny, z. z tytułu samotnego wychowywania dziecka, zasiłek okresowy. Coraz możesz składać na zasiłek celowy i dostaniesz zwrot za leki na receptę, ale tu trzeba zapytać, bo wszędzie jest inaczej z zasiłkiem lekowym, w sensie różne wymagania. Z tego nie wyjdzie tyle co u mnie, ale my ze względu na rehabilitacje mamy także zasiłek pielęgnacyjny z rehabilitacyjnym. To jak by się udało to około 400 byś dostała. Przede wszystkim musisz powiedzieć, że prowadzić gospodarstwo domowe tylko z dzieckiem, ale możesz mieszkać np: u rodziców, bo udostępnili wam pokój. Nie daj się zbywać, bo choć to nie ich pieniądze to liczą je. To tak w skrócie.
czy ja dobrze rozumiem ze do becikowego dokladaja 1000 zl?
dziewczyny a powiedzcie mi co zrobic jak pojde zarejestrowac dziecko do USC i jakims cudem pojdzie ze mna dawca bo w koncu musi i sie nie zgodzi zeby dziecko mialo moje nazwisko?
reklama
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
U NAS W MOPSIE PODOBNIE JAK U ELENY, JA ZAWSZE PISZE O WSZYTSKO, ewentualnie odmawiaja bo oni wiecznie an nic nie maja
za nic nie mozesz mowisz ze rodizce ci pomagaja, mieszkasz u nich i tyle.
za nic nie mozesz mowisz ze rodizce ci pomagaja, mieszkasz u nich i tyle.
Podziel się: