reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Raczkowa dawca ma G do gadania dajesz swoje i tyle :-D a czemu musi z Tobą iść :confused: mój nawet nie wiedział że dziecko rejestruję :-D aaaaa i u mnie miał być Borys albo Bruno :-D:-D

reklama
Dziewczyny a orientuje sie ktoras jak to jest jak bede chciala zeby on uznal dziecko, a jego nie bedzie (choc tez bedzie chciał je uznac) to musze czekac az wroci i osobiscie uzna dziecko dopiero wtedy wpisza go jako ojca? i dopiero moge starac sie o amlimenty czy..........
ja podaje ojca, formalnie on tam figuruje, moge podac o alimenty a on jedynie jakby sie z tym nie zgadzał to wtedy wnosi o podwazenie ojcostwa?

Raczkowa dawca ma G do gadania dajesz swoje i tyle :-D a czemu musi z Tobą iść :confused: mój nawet nie wiedział że dziecko rejestruję :-D aaaaa i u mnie miał być Borys albo Bruno :-D:-D

z tego co czytalam i dziewczyny tu daly linki to wynika ze skoro nie ejstesmy malzenstwem to on musi byc w USC i potwierdzic albo zaprzeczyc ojcostwu do aktu urodzenia a jak go nie bedzie to dopiero sad ustala ojcostwo co sie wiaze z kolejna sprawa i kolejnym czekaniem przynajmniej ja to tak rozumiem :confused:

a no tak :) ja nie chciałam go w ogóle. Jak będę chciała alimenty to założę sprawę o ustaleniu ojcostwa :tak:

czy ja dobrze rozumiem ze do becikowego dokladaja 1000 zl? :confused:

dziewczyny a powiedzcie mi co zrobic jak pojde zarejestrowac dziecko do USC i jakims cudem pojdzie ze mna dawca bo w koncu musi i sie nie zgodzi zeby dziecko mialo moje nazwisko?

To dodatkowy jednorazowy zasiłek, ale nie wszedzie dają.

Ojciec dziecka nie ma nic do gadania jeśli nie jesteście w związku małżeńskim.

reklama
jezeli ojciec sie nie zgodzi na wtoje nazwisko to dziecko bedzie miala laczone czyli twoje i jego.
Jezeli chcemy wpisac ojca do aktu on musi przy tym byc,inaczej nie wpisze nikt

W moim przypadku było tak, że ja chciałam swoje nazwisko dać dla dziecka, ale żeby on uznał je, a on chciał swoje. Wyszło pranie brudów w USC i pracownica urzędu powiedziała dla niego, że skoro nie jesteśmy małżeństwem to ja decyduję jakie nazwisko będzie nosić nasze dziecko i jeśli on się z tym nie zgadza może iść do sądu.

Do góry