reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

samopoczucie przyszłych mam

Dziewczyny moja szwagierka w ciąży ma okropny katar co polecacie? oprócz soli i naturalnych inhalacji. Można coś wpsikiwać typu Acatar? Sudafed?

reklama
W ulotce kropli Acatar Fast czy jakoś tak piszę że mogą być stosowane w ciąży bo sa na naturalnych olejkach ale niestety mi nie pomogły :/ ja brałam Afrin przez dłuższy czas bo miałam strasznie nos zatkany i musiałam sobie pomóc kroplami bo bym się chyba udusiła no ale dzidzia jest zdrowa więc krople jakos na rozwój dzidziolka nie wpłynęły.

A mnie dzisiaj strasznie głowa boli, już w nocy bolała ale teraz to jest masakra, zaraz muszę iśc do apteki po jakąś tabl bo nie wytrzymam :((

Ostatnia edycja:
Kobiety, a ja z innej beczki.
Nie wiem z Jagodą w ciąży nie miałam nic takiego!
Okropnie pieką mnie sutki! masakra! Jakby ktoś mi igły wbijał! nie mam pojęcia co to? Może produkcja na ostro chce ruszyć? NIe wiem.. Od jakiegoś czasu przy kąpieli widzę że coś tam mam na piersi,kropelkę dosłownie siary... ale od dwóch dni tak mnie piecze! wrr..to jest straszne! w pon mam lekarza i mu nadam nt,ale znając go to powie mi pewnie że to normalne <bo wszystko co ja mam w ciąży jest normalne i jestem bezproblemowa jak to doktor mówi:dry:, ale jak mi nic na to nie poradzi to go pogryzę chyba wrrr)

Kasiulka mi tez niestety nic nie pomaga na ten katar, ani te sól, ani inhalację
Pomógła mi natomiast maść majernakowa

Olavip nie wiem czy nie masz tego samego co ja. Ciągle Cię pieką, czy tylko jak jest zimno czy cuś?

a ja mam zgagę od soboty :dry: tragedia, nie powiem bo chwilami przechodzi ale cały czas wraca a ja już naprawdę robię wszystko żeby jej uniknąć małe porcje, mało przypraw, zero gazowanych napojów i nic mi na nią nie pomaga wcześniej brałam rennie ale teraz już nie działa na mnie

renia to jeszcze spróbuj migdały zjeść, a nóż Tobie pomoże. ja tez sie męczyłam strasznie i w sumie to z powietrza bez mała mnie dopadała.

słyszałam właśnie że są dobre jeszcze nie próbowałam mam takie wrażenie że nic mi nie pomoże ale spróbować zawsze można, dziś sobie kupię bo nie mam w domu

Noo to u mnie samopoczucie ujdzie, mogłoby byc lepiej ale nie jest najgorzej :)
Po za tym cooo swędzą mnie cycki nieziemsko , mam nadzieje że to nie dlatego że rosną:szok: Boże uchroń!!
Wiecej mi juz nie trzeba tam hehehe. W nocy mam skurcze , niewiem dlaczego akurat tylko w nocy, ale dało sie przeżyc. Coraz częstsze te skurcze najpierw były co 2-3 dni teraz praktycznie co noc.

Sny mam przeokropne śni mi sie że wody mi odchodzą w różnych miejscach w sklepie gdzies na miescie masakra , że nie moge sie dodzwonic do mojego hehe masakra jakas !! wydaje mi sie że ze stresu już też kiepsko śpie.

Czasem jak sie w nocy obudze tak pęcherz boli że jak wstaje z łóżka to taki ból że sie od razu rozbudze i znowu 20-30 minut zasypiania i czasem w między czasie znów toaleta hehe ale powiem szczerze że kto mówi że sie mu podobał okres ciąży to chyba nie wie co mówi , mnie sie podobało miedzy 20 a 28 tygodniem wtedy było "normalnie"

Jak dobrze ze jest tutaj to forum można sie wyżalic i wypłakac :)

Renia, ja już mam zgage od jakiegoś czasu, ale dzisiaj to aż mam odruchy wymiotne. do tej pory pomagało Renni, ale dzisiaj nic nie pomaga. Mąż ma mi cos kupić jak będzie wracał do domu Malox albo Manti. Z domowych sposobów to jogurt, kefir, migdały, siemię lniane

reklama
Do góry