reklama
miska271
Fanka BB :)
No właśnie mnie wydaje się, że dziś to było więcej niż 15 razy i wciąż co jakiś czas czuję. Jechać gdzieś, czy co - jak sądzicie?
spokojnie nie ma co panikować,te typowe skurcze porodowe różnią się od tych przepowiadających
czasami bywa tak że one sa a się ich nie czuje
a to stawianie jest regularne ? co iles czasu czy jak ?
nie stawianie nie jest regularne i nie trwaja długo
miotlica
Ja nie zauważyłam regularności, ale dużą częstotliwość tak. Mimo, że jestem mamą trzylatki, to naprawdę nie wiem jak wygląda skurcz, bo z Natalią miałam cc "na zimno" z powodu ułożenia miednicowego i jeszcze nic nie zaczęło się dziać.
jopal
miotlica to miałaś tak samo jak ja przy pierwszym porodzie, a teraz jak planujesz urodzić sn czy cc??
renia1321
ja nie wiem bo mi się ponad 15 nie stawia raczej dużo mniej więc już nawet nie pytałam co wtedy, ja miałam mega skurcze i to długie po 10min ale tylko raz, szyjkę trochę skróconą ale lekarz mi powiedział że wszystko jest w porządku
a kiedy masz następną wizytę? na pewno powiedz o tym stawianiu a jak się będzie coś niepokojącego działo to idź do lekarza jak najszybciej
a kiedy masz następną wizytę? na pewno powiedz o tym stawianiu a jak się będzie coś niepokojącego działo to idź do lekarza jak najszybciej
miotlica
Dzięki dziewczyny za rady. No właśnie wizytę mam już w poniedziałek, Młody normalnie się rusza, brzuch nie boli więc chyba poczekam.
Jopal - w moim szpitalu po pierwszym cięciu robią drugą cesarkę. W poniedziałek mam ustalić z ginem datę.
Jopal - w moim szpitalu po pierwszym cięciu robią drugą cesarkę. W poniedziałek mam ustalić z ginem datę.
jopal
u nas jeśli nie ma wskazań innych do cc to podejmują próbe porodu sn z ciągłym nadzorem lekarza. Znam kilka dziewczyn, które urodziły normalnie po cesarce, ale nie mogą podać oksytocyny ani znieczulenia żeby jak coś się będzie działo z macicą kobieta czuła, że coś jest nie tak i alarmowała lekarza. Więc takie porody po cesarce to muszą być 100% naturalne, ja jeśli tylko się da chcę spróbować jestem pozytywnie nastawiona byle tylko synek nie rósł już za duży.
Kasiurek1983
jopal- podziwiam cie!!!! ja mialam cc wczeniej rodzilam sn przez 4 godziny z bolami krzyzowymi i teraz modle sie zeby zaden inteligent nie nie wpadl na pomysl zebym rodzila czy starala sie rodzic sn bo z miejsca zabije nie chce cierpiec ja po cc wyszlam w 3 dobie i teraz tez tak chce zrobic !
Bozienka24
podziwniam mamusie ktore chca cc ja bym juz nigdy niechciala miec ztym ze ja normalnie wyprostowana moglam dopiero po tygodniu chodzic a brzuch dotej pory mnie boli 
reklama
Kasiurek1983
to chwestia nastawienia ;] ja po 36 godzinach po korytarzu chodzilam wyprostowana a w 3 dobie juz wyszlam ze szpitala w 5 bieglam po schodach zeby leciec do malego .podziwniam mamusie ktore chca cc ja bym juz nigdy niechciala miec ztym ze ja normalnie wyprostowana moglam dopiero po tygodniu chodzic a brzuch dotej pory mnie boli![]()
Wiesz to jets tak ze czasem cc bardziej boli niz sn i dluzej sie odchodzi a czasem po sn dochodzi sie lduzej niz po cc jak bedzie pekniecie gin zszyje nie mozna siedziec boli przy siakaniu wyproznianiu a mie nic nie bolalo przy sikaniu nie pielko wyproznic sie moglam i moglam siedziec na miekkim czy twardym krzesle ni ebylo roznicy. nie wiem jak bede po 2 cesarce bo moge narzekac ze boli i w ogole a moge po paru godiznahc juz smigac po oddziele . to tez zalezy od szyjace i jak bardzo rozplataja brzuch zeby dziecko wyciagnac
Podziel się: