reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

Rozalka, dopiero teraz zauważyłam pytanie :zawstydzona/y: przepis jest na dużą blachę :tak:

Mam do Was pytanie, czy jak mam w przepisie w składzie łyżeczkę sody to mogę ją zastąpić łyżeczką proszku do pieczenia czy nie za bardzo :confused:
Dzięki,w sumie jeszcze nie robiłam,ale narobiłaś mi apetytu teraz i jutro robię.:tak:

reklama
Mini omlet z szyneczką

Jajko
łyzeczka maki pszennej
łyzka rozrobionego mleka modyf. (bebiko)
sól
plasterek szyneczki pokrojonej w kosteczkę

Białko oddzielić od zółtka
zółtko wymieszać z mlekiem oraz mąką
białko ubić dodac szyneczkę oraz reszte, całosc wymieszać
Smazyc na lyzce masełka. GOTOWE;-)

Zosia uwielbia :tak: cały zjada na raz ;-)

Dziewczyny - szukam przepisu na sernik, taki sam ser, bez ciasta, po upieczeniu i ostudzeniu jest tak puszysty, jakby był z budyniem wymieszany (nie robi się zbity jak inne serniki). Kiedyś taki jadłam i bardzo mi smakował, niestety przepisu nie zdobyłam. Może pieczecie taki?

Dzięki Gosia :tak:
Myślisz, że można zrobić samą masę serową z tego sernika :confused:
A serek homogenizowany może być taki z wiaderka np z Biedronki :confused: On jest całkowicie przetarty, ale dość gęsty, nie tak rzadki jak serki homogenizowane z małych opakowań.

Hm, ten z Biedronki to jest chyba zwykły zmiksowany twaróg, jest na nim chyba napisane, że sernikowy. Ale jest taki gładki, tylko gęstszy niż homogenizowane serki.
A jakie serki Gosia Ty kupujesz?

Gosiu ja poprostu do garnuszka wsypałam te pianki,dodałam łyżkę wody(bo miałam mniej pianek) i podgrzewałąm,aż sie rozpuściło.Dodałam połowę cukru pudru,wymieszałam,a potem dosypywałam i ugniatałam.
Jak tu...
Tort urodzinowy

reklama
Ja robiłam identycznie jak Rozalka :tak: I też na początku byłam przerażona, bo wcale to nie wyglądało, że da się z tego zrobić taką masę, że będzie ją można wałkować, na początku kleiło się i ciągnęło na maksa.

Do góry