reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

Agulka "Twoje" ciasto jest właśnie w moim piekarniku ciekawe co mi wyszło za 15 minut chwila prawdy:szok: aż się boję bo jeżeli chodzi o ciasta to ja bardzo rzadko piekę i aż się boję co tam mi wyszło:-p wczoraj już nie zdążyłam bo jeszcze robiłam kurczaka w galarecie i sałatki mi się zachciało więc zeszło do późna .
Nuśka i jak ciasto udało się????

reklama
UWAGA
Ciasto rewelacja aż się nie mogę nadziwić że to ja je upiekłam;-):-):-):-)
SUPER Agulka dzięki jak masz jeszcze coś co zawsze wychodzi i jest mało skomplikowane to ja poproszę

Agulka "Twoje" ciasto jest właśnie w moim piekarniku ciekawe co mi wyszło za 15 minut chwila prawdy:szok: aż się boję bo jeżeli chodzi o ciasta to ja bardzo rzadko piekę i aż się boję co tam mi wyszło:-p wczoraj już nie zdążyłam bo jeszcze robiłam kurczaka w galarecie i sałatki mi się zachciało więc zeszło do późna .

UWAGA
Ciasto rewelacja aż się nie mogę nadziwić że to ja je upiekłam;-):-):-):-)
SUPER Agulka dzięki jak masz jeszcze coś co zawsze wychodzi i jest mało skomplikowane to ja poproszę

Nuska cieszę się, że wyszło pyszne................ szybko i łatw się go robi , prawda?:-) Takie przepisy na 100% udane to robi moja teściowa, ale teraz to chyba na święta będziemy sie widzieć, ale jakby co to wrzucę:tak:
P.S. Mi również ZNÓW wyszło:laugh2::laugh2::laugh2:

Wychodzi zawsze :-)

Skladniki:
* kostka margaryny
* pól szklanki mleka
* 4 jajka
* lyzeczka proszku do pieczenia
* 4 czubate lyzki zwyklego kakao
* 1 szklanka cukru
* 2 szklanki maki
* garsc rodzynek
* garsc wiorkow czekoladowych

* garsc siekanych migdalow
Przygotowanie:
Margaryne, mleko, kakao i cukier wrzucamy do wiekszego garnka i na malym ogniu rozpuscic. Odlac pol szklanki poczekac az przestygnie. Po wystygnieciu wlaczmy mikser - oddzielamy bialka od zóltek, zótka do garczka, stopniowo make, proszek, na koncu ubita piane i bakalie. Wlewamy do formy i do piekarnika na jakies 45 minut (200-220stopni).
Powinien ladnie wyrosnac i popekac.
Jak lekko przestygnie, polac tym, co odlalismy do szklanki, posypujesz wiórkami kokosowymi lub platkami migdalow.

dsc00484q.jpg

reklama
tak, zasmazany: najpierw margarynka, potem dodac smietanke, rozgrzac, dodac makaron, posolic-mniam:-)

oj, na zimno z serem nie lubie:no::no::no::no::no:

Do góry