reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

Agulka "Twoje" ciasto jest właśnie w moim piekarniku ciekawe co mi wyszło za 15 minut chwila prawdy:szok: aż się boję bo jeżeli chodzi o ciasta to ja bardzo rzadko piekę i aż się boję co tam mi wyszło:-p wczoraj już nie zdążyłam bo jeszcze robiłam kurczaka w galarecie i sałatki mi się zachciało więc zeszło do późna .
Nuśka i jak ciasto udało się????
 
reklama
UWAGA
Ciasto rewelacja aż się nie mogę nadziwić że to ja je upiekłam;-):-):-):-)
SUPER Agulka dzięki jak masz jeszcze coś co zawsze wychodzi i jest mało skomplikowane to ja poproszę
 
Agulka "Twoje" ciasto jest właśnie w moim piekarniku ciekawe co mi wyszło za 15 minut chwila prawdy:szok: aż się boję bo jeżeli chodzi o ciasta to ja bardzo rzadko piekę i aż się boję co tam mi wyszło:-p wczoraj już nie zdążyłam bo jeszcze robiłam kurczaka w galarecie i sałatki mi się zachciało więc zeszło do późna .

UWAGA
Ciasto rewelacja aż się nie mogę nadziwić że to ja je upiekłam;-):-):-):-)
SUPER Agulka dzięki jak masz jeszcze coś co zawsze wychodzi i jest mało skomplikowane to ja poproszę

Nuska cieszę się, że wyszło pyszne................ szybko i łatw się go robi , prawda?:-) Takie przepisy na 100% udane to robi moja teściowa, ale teraz to chyba na święta będziemy sie widzieć, ale jakby co to wrzucę:tak:
P.S. Mi również ZNÓW wyszło:laugh2::laugh2::laugh2:
 
Wychodzi zawsze :-)

Skladniki:
* kostka margaryny
* pól szklanki mleka
* 4 jajka
* lyzeczka proszku do pieczenia
* 4 czubate lyzki zwyklego kakao
* 1 szklanka cukru
* 2 szklanki maki
* garsc rodzynek
* garsc wiorkow czekoladowych

* garsc siekanych migdalow
Przygotowanie:
Margaryne, mleko, kakao i cukier wrzucamy do wiekszego garnka i na malym ogniu rozpuscic. Odlac pol szklanki poczekac az przestygnie. Po wystygnieciu wlaczmy mikser - oddzielamy bialka od zóltek, zótka do garczka, stopniowo make, proszek, na koncu ubita piane i bakalie. Wlewamy do formy i do piekarnika na jakies 45 minut (200-220stopni).
Powinien ladnie wyrosnac i popekac.
Jak lekko przestygnie, polac tym, co odlalismy do szklanki, posypujesz wiórkami kokosowymi lub platkami migdalow.

dsc00484q.jpg
 
reklama
tak, zasmazany: najpierw margarynka, potem dodac smietanke, rozgrzac, dodac makaron, posolic-mniam:-)

oj, na zimno z serem nie lubie:no::no::no::no::no:
 
Do góry