reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
oszukany sernik

ciasto:
5 żółtek
3 szkl. Mąki
0,5 szkl. Cukru
1 kostka margaryny
1 proszek do pieczenia

masa:
5 białek
2 śmietany kwaśne( 2x400ml) 12% lub 18% takie normalne jak sie mizerii czy pomidorów
dodaje , w dużych pudełkach jak jogurty czy maślanki, czyli normanla zwykła smietana, nie
żadna kremowa
1 budyń śmietankowy
1,5 szkl. Cukru

składniki na ciasto razem wszystko ręką ugnieść, na jednolitą masę, wyjdzie cos podobnego jak się robi kruszonke do drożdżówki. Tym ciastem wyklepac dno i brzegi ( 1 cm wyskosci) blachy.
Białka ubić na sztywno z odrobiną cukru, potem stopniowo dodawać śmietanęi cukier a na końcu wsypać budyń w dokładniw ymieszać. Płynną masę wlac na ciasto.
Piec w 180 stopniach około 30-35 minut.

na jaką blaszkę to jeSt ????? i czy zawsze wychodzi???

reklama
Agulka "Twoje" ciasto jest właśnie w moim piekarniku ciekawe co mi wyszło za 15 minut chwila prawdy:szok: aż się boję bo jeżeli chodzi o ciasta to ja bardzo rzadko piekę i aż się boję co tam mi wyszło:-p wczoraj już nie zdążyłam bo jeszcze robiłam kurczaka w galarecie i sałatki mi się zachciało więc zeszło do późna .

Do góry