reklama
Monia próbowałaś z tym keczupem? Bo mi ostatnio zabrakło odwagi i pomieszałam keczup z majonezem i też były pychaPysznenastępnym razem jak będę robic to zamiast majonezu spróbuje z ketchupem
monia_l
Wrześniowe mamy'07
- Dołączył(a)
- 25 Marzec 2008
- Postów
- 10 259
robiłam wczorajPYSZNEMonia próbowałaś z tym keczupem? Bo mi ostatnio zabrakło odwagi i pomieszałam keczup z majonezem i też były pycha
No to następnym razem spróbuję z keczupem;-)robiłam wczorajPYSZNE
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
ja keczupem sparuje juz przed jedzeniem po wierzchu, a sypiecie bazylie, oregano na piers?
donkat
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 9 Czerwiec 2008
- Postów
- 9 101
ja keczupem sparuje juz przed jedzeniem po wierzchu, a sypiecie bazylie, oregano na piers?
P lubi gole piersi bez dodatkow, chyba ze cos slodkiego;-)
a tak na serio, to robilam bez ziol na wierzchu, tylko dodalam do grzybkow (zamiast pieczrek dalam)
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
no, no, bita smietana i te sprawyP lubi gole piersi bez dodatkow, chyba ze cos slodkiego;-)
a tak na serio, to robilam bez ziol na wierzchu, tylko dodalam do grzybkow (zamiast pieczrek dalam)
oszukany sernik
ciasto:
5 żółtek
3 szkl. Mąki
0,5 szkl. Cukru
1 kostka margaryny
1 proszek do pieczenia
masa:
5 białek
2 śmietany kwaśne( 2x400ml) 12% lub 18% takie normalne jak sie mizerii czy pomidorów
dodaje , w dużych pudełkach jak jogurty czy maślanki, czyli normanla zwykła smietana, nie
żadna kremowa
1 budyń śmietankowy
1,5 szkl. Cukru
składniki na ciasto razem wszystko ręką ugnieść, na jednolitą masę, wyjdzie cos podobnego jak się robi kruszonke do drożdżówki. Tym ciastem wyklepac dno i brzegi ( 1 cm wyskosci) blachy.
Białka ubić na sztywno z odrobiną cukru, potem stopniowo dodawać śmietanęi cukier a na końcu wsypać budyń w dokładniw ymieszać. Płynną masę wlac na ciasto.
Piec w 180 stopniach około 30-35 minut.
na jaką blaszkę to jeSt ????? i czy zawsze wychodzi???
Nuska własnie weszłam do netu by spisac ten przepis ponieważ na kartce gdzieś posiałam.na jaką blaszkę to jeSt ????? i czy zawsze wychodzi???
Zaraz też go robie a wychodzi zawsze, to jest porcja na normalną prostokątną balchę 25x35
reklama
Agulka "Twoje" ciasto jest właśnie w moim piekarniku ciekawe co mi wyszło za 15 minut chwila prawdy aż się boję bo jeżeli chodzi o ciasta to ja bardzo rzadko piekę i aż się boję co tam mi wyszło wczoraj już nie zdążyłam bo jeszcze robiłam kurczaka w galarecie i sałatki mi się zachciało więc zeszło do późna .
Podziel się: