zalezy jak go sie zrobi, ja lubie placki z kabaczka, albo tak smazone jak schaboweJa nie lubię kabaczka - jest mdły.
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Cukinia-zielona, kabaczek-żółty? Dla mnie to ten sam smak,a patisona dawno nie jadlam to nie wypowiadam się.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Agulka, a smażonego to lubię. :-) Za to nie trawię bakłażana
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
A jak smakowała cykoria? I coś jeszcze takiego dziwnego P sadził
donkat
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 9 Czerwiec 2008
- Postów
- 9 101
z ta cykoria to caly cyrk: jest gorzka. probowala przyrzadzic jak salate w smeitanie, ale trudno zjesc ( nawet ja, co wg P wszystko przetrawie, nie dalam rady). poszperaalam w necie, ale tam na obrazkach jest inna: waska, podluzna i zoltawa. moja jest fioletowo-zielona i zwija sie w glowki jak salata.
reszta wynalazkow to szparagi, ktore bedzie mozna zbierac za rok.
kapuste pekinska zjedlismy tylko 1, bo reszta sie wybuila zanim dorosla, chyba za wczesnie ja posialismy.
salata rzymska byla dobra
kapuste czerowna nam robaki jedza
poziomki jeszce sa
zapomnielismy wsiac jarmuz
bazylie mam w doniczce
reszta wynalazkow to szparagi, ktore bedzie mozna zbierac za rok.
kapuste pekinska zjedlismy tylko 1, bo reszta sie wybuila zanim dorosla, chyba za wczesnie ja posialismy.
salata rzymska byla dobra
kapuste czerowna nam robaki jedza
poziomki jeszce sa
zapomnielismy wsiac jarmuz
bazylie mam w doniczce
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
O widzisz ten jarmuż mnie interesował
monia_l
Wrześniowe mamy'07
- Dołączył(a)
- 25 Marzec 2008
- Postów
- 10 259
moja Ola je uwielbianie wiem, gdzie o tym napisac, bo to niby przekaska, ale nie lekka;-).
odkrylam pyyyyszne ciasteczka korzenne w Biedronce. uwaga: uzaleniaja nie moge sie od nich oderwac
reklama
Znalazłam taki przepis i zrobiłam dzisiaj na obiad PYSZNY polecam:-)
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-6 pieczarek
1 cebulka
majonez
ok. 15-20 dag sera żółtego
sól
pieprz
Jak przyrządzić?
Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego!
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-6 pieczarek
1 cebulka
majonez
ok. 15-20 dag sera żółtego
sól
pieprz
Jak przyrządzić?
Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego!
Podziel się: