reklama
Carioca - 4 U
CYNAMONKI
4 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku
palma
2 jajka
1,5 szkl. cukru pudru
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki cynamonu
2 łyżki kakao
Wszystko zagnieść, rozwłkować i wycinać jak pierniki. Starsze dzieciaki będą miały frajdę. I pieczemy.
Justyna - cynamonkow jeszcze nie robilam bo nie mam foremek. Moze nie sa drogie ale musze sie wstrzymac jeszcze tydzien bo krucha z kasa...
Podziwiam was i wasze zuchy ze razem pieczecie...moj to by chyba chwycil caly placek ciasta i poooooszedl?!
Podziwiam was i wasze zuchy ze razem pieczecie...moj to by chyba chwycil caly placek ciasta i poooooszedl?!
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
ja też kupię sobie po wypłacie, teraz miałam pożyczone od sąsiadki Mateusz na początku dzióbał ciasto,a jak przekladałam surowe ciastka na blaszkę to miałam na niej poełno uskubanego ciasta. Najbardziej podobało mu się wałkowanie. Samodzielne. Jak pstrykałam mu zdjęcie to zaczął walić jak tłuczkiem w kotletaJustyna - cynamonkow jeszcze nie robilam bo nie mam foremek. Moze nie sa drogie ale musze sie wstrzymac jeszcze tydzien bo krucha z kasa...
donkat
Fanka BB :)
Czy jest tu przepis na te cynamonki co Justyna z Pomocnikiem robiła????
widze ze teraz z przepsiu na Cynamonki zorbil sie przepis na Cynamonki z Pomocnikiem
reklama
Dziewczyny pomocy w tym roku wigilia u mnie :-)
Poproszę o jakieś przepisy na specjały wigilijne chciałabym żeby było proste , wymagało mało czasy, było pyszne no i wyszukane dobra z tym wyszukanym żartowałam. Ryby w galarecie oczywiście zamówię bo chodze też do pracy i muszę z wszystkim zdążyć.ale jakieś inne pyszności chętnie poczytam co będziecie miały w ten szczególny wieczór na stołach, może znacie coś czego ja nie znam?????
Poproszę o jakieś przepisy na specjały wigilijne chciałabym żeby było proste , wymagało mało czasy, było pyszne no i wyszukane dobra z tym wyszukanym żartowałam. Ryby w galarecie oczywiście zamówię bo chodze też do pracy i muszę z wszystkim zdążyć.ale jakieś inne pyszności chętnie poczytam co będziecie miały w ten szczególny wieczór na stołach, może znacie coś czego ja nie znam?????
Podziel się: