Polecam ciasto o smaku bounty!Upieklam i w 2 dni zniknelo! Spod jest mocno czekoladowy,wilgotny, nie trzeba nasaczac, a masa kokosowa jest leeeeeeeeeeepsza niz ta w batoniku 
Masa Kokosowa
0,5 litra mleka
0,5 szklanki cukru
100 gram masła
300 gram kokosu
tabliczka białej czekolady
zagotować mleko i cukier,dodać wiórki kokosowe i gotować aż masa zgęstnieje-ok 10-15 minut ,czesto mieszac.
masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej i dodać do masy kokosowej
ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
Spod czekoladowy
65 gram kakao
400 gram cukru
225 gram maki
3 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jaja
1 lyzeczka esencji waniliowej
pol szklanki oleju
szklanka mleka
szklanka wrzacej wody
Tortownice o srednicy 24 cm wysmarowac maslem. Suche
skladniki polaczyc w misce, dodac jaja, wanilie, olej i mleko, i
miksowac 2 minuty. cienkim strumieniem dodac gotujaca wode i dobrze
polaczyc. Ciasto bedzie rzadkie. Przelac do tortownicy i piec 80 minut,
albo az patyczek wstawiony w srodek wyjdzie suchy. Ciasto piec w 180 stopniach, wstawić do nagrzanego juz piekarnika.
Na mase kokosowa wylac polewe czekoladowa.

Masa Kokosowa
0,5 litra mleka
0,5 szklanki cukru
100 gram masła
300 gram kokosu
tabliczka białej czekolady
zagotować mleko i cukier,dodać wiórki kokosowe i gotować aż masa zgęstnieje-ok 10-15 minut ,czesto mieszac.
masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej i dodać do masy kokosowej
ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
Spod czekoladowy
65 gram kakao
400 gram cukru
225 gram maki
3 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jaja
1 lyzeczka esencji waniliowej
pol szklanki oleju
szklanka mleka
szklanka wrzacej wody
Tortownice o srednicy 24 cm wysmarowac maslem. Suche
skladniki polaczyc w misce, dodac jaja, wanilie, olej i mleko, i
miksowac 2 minuty. cienkim strumieniem dodac gotujaca wode i dobrze
polaczyc. Ciasto bedzie rzadkie. Przelac do tortownicy i piec 80 minut,
albo az patyczek wstawiony w srodek wyjdzie suchy. Ciasto piec w 180 stopniach, wstawić do nagrzanego juz piekarnika.
Na mase kokosowa wylac polewe czekoladowa.