reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

wiesz ja zawsze robię listę tego co potrzebuję i robię zakupy hurtowo, często jeden sprzedawca ma wiele przedmiotów które mnie interesują...warto zrobić w ten sposób albo inaczej...znaleźć interesujący Cie przedmiot w okolicy Twojego zamieszkania tak by odebrać to osobiście nie płacąc za przesyłke :)

przykładowo ten sprzedawca na gaziki i jeszcze 7 stron innych rzeczy...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4167328&order=p
jak potrzebujesz coś jeszcze to w tym wypadku będzie się to opłacało...

reklama
Witam!
Ja też noszę się z zamiarem zakupu takiego łóżeczka (baby trend) tylko zastanawiam się czy nie będzie za małe dla dziecka - bo chcę aby funkcjonowało jako łóżeczko stacjonarne w domu. Do jakiego czau ono wystarcza? No i kwestia materacyka - czy należałoby dopkupić jakiś porządny czy ten co jest wystarcza?
Jeżeli ktoś byłby tak uprzejmy i odpowiedział mi na moje wątpliwości to byłabym baaardzo wdzięczna

Witam!
Ja też noszę się z zamiarem zakupu takiego łóżeczka (baby trend) tylko zastanawiam się czy nie będzie za małe dla dziecka - bo chcę aby funkcjonowało jako łóżeczko stacjonarne w domu. Do jakiego czau ono wystarcza? No i kwestia materacyka - czy należałoby dopkupić jakiś porządny czy ten co jest wystarcza?
Jeżeli ktoś byłby tak uprzejmy i odpowiedział mi na moje wątpliwości to byłabym baaardzo wdzięczna
a to łóżeczko to jest turystyczne? Bo nazwa nic mi nie mówi. w każdym razie my kupilismy łóżeczko turystyczne i takie łóżeczko jest na ok 2-3 lata bo dzwiga dziecko do 20 kg. Materac koniecznie musisz dokupić bo ten co jest jest fatalny. Polecam materac o którym była mowa kilka postów wczesniej ;)

Myślę, że podobnie, jak na innych pod-forach, bardzo praktyczny jest osobny wątek - TORBA:-):tak::-)
No i od razu chciałabym poprosić doświadczone Mamusie, żeby napisały nam, co (oprócz ogólnie wiadomych rzeczy, które trzeba wziąć) warto mieć ze sobą, a co jest niepotrzebne:sorry:, no i w jakich ilościach;-)....
Na przykład moja "doświadczona" koleżanka doradziła mi, żebym sobie kupiła takie jednorazowe nakładki na WC - bo w pozycji "na Małysza" nie da rady po porodzie:sorry::zawstydzona/y::tak:...

o tego nie brałam pod uwagę, faktycznie może sie przydać w szpitalu gdzie na oddział przypada jedna toaleta, ja mam kupione już pieluszki poporodowe, ( w moim szpitalu dają ligninę a tej nienawidzę), majtki poporodowe z siateczki (7 zł dwie sztuki wysokie i niskie, można prać) i rivanol do podmywania . Ale znajoma mówiła mi że w aptece jest jakiś żel po porodzie podobno bardzo dobry, jak któraś z was wie coś o nim to napiszcie.

ja zaś mam już "majtki", "pieluszki" kupie w najbliższym czasie, a do podmywania ponoć dobry jest płyn do higieny intymnej z kory dębu. A i oczywiście szeroko reklamowany Lactacyd, ale drogie to to jest

u mnie w szpitalu każą używać Tantum Rosa do gojenia się rany, podobno skuteczne , ale ja zostaje przy sprawdzonym rivanolu. Kupiłam też globulki dopochwowe Lactovaginal, bo przykre dolegliwości lubią powracać w połogu.

reklama
ja zaś mam już "majtki", "pieluszki" kupie w najbliższym czasie, a do podmywania ponoć dobry jest płyn do higieny intymnej z kory dębu. A i oczywiście szeroko reklamowany Lactacyd, ale drogie to to jest
Lactacyd nie jest drogi :eek: buteleczka 200 ml kosztuje około 10 złotych a starczy na dłuuugo...używam go od bardzo dawna ;-)

ja jeszcze nie wiem co kupię, chyba tez Tantum Rosa...

Do góry