reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

Ja pierwsze łożeczko (dla mojej córci) dostałam i ono nie miało wyjmowanych szczebelek :-(
Brak tej funkcji w przypadku mojej córci zaczął byc uciązliwy jak córcia miała ok roczku
Była ciekawa świata i porannym ptaszkiem :-D
Jak zobaczyłam ją gramolącą sie na rame od łóżeczka po drzemce żeby wyjśc z łóżeczka to się wystraszyłam.

Mąż usunął szczebelki - rozszerzył "rame" łóżeczka i 2 szczebelki udało sie wyjąć :-)
Póżniej jak np. nie da się włozyć szczebelek
a łóżeczko jest bez szuflady to można je postawic odwrotnie
i "defekt" nie będzie widoczny :)

reklama
Mnie podobają się łóżeczka z dwoma krotkimi bokami zabudowanymi i coś takiego znalazłam...jak Wam się podoba?
BABY VOX sklep internetowy - meble dziecięce, wózki dla dzieci, dodatki do mebli, meble dla dzieci
nie jest drogie (akurat jeszcze w promocji), a ma też wyjmowane szczebelki i funkcję zamiany w przyszłości na tapczanik...
z tym opuszczanym bokiem to różne opinie słyszałam, ale rzeczywiście ja obawialabym się, że w którymś momecie dziecko może wypaść. A z kolei wyjmowane szczebelki będą wybawieniem, ja dzidzia będzie chciała pobrykac po mieszkanku.
Co do karuzeli, ja widziałam u koleżanki tę karuzelę Tiny Love, była bez pilota, ale miała funkcję sciszania muzyki i melodyjki były takie uspokajające...ale osobiście nie jestem przekonana do karuzeli...mam takie obawy, ze to obracające kólko może dziecko na dłuższą metę rozdraznić, a koleżanka twierdzi, że dziecko na parę minut się ucisza a potem zaczyna płakać...nie wiem, czy to reguła, pewnie każde reaguje inaczej, ale dalo mi to do myślenia...

Ja tez sie zastanawiałam na łóżeczkiem z zabudowanymi krótszymi bokami ale jakoś stwierdziłam że beda zasłaniać dziecku przestrzeń i może być w tym łóżeczku bardziej duszno :confused: zwłaszcza że dłuższym bokiem łóżeczko bedzie stało przy ścianie wiec widoczność bedzie tylko z 1 strony...Sama nie wiem czy dobrze rozumuje ale chyba wole modele z szczebelkami z 4 stron...

Ja zdecydowałam się na zabudowane boki ( te krótkie). Wyglądają solidniej, a i mam wrażenie że mniej będzie szczebelków do zaklinowania nóżki.
Zamówiłam wczoraj u producenta, dodałam swoje poprawki, wymiarowanie i czekam - miesiąc podobno.
Materac zamówiłam i będzie ok. 10 marca - taki PerDormire - Materace BASIC
acha - dziś doczytałam o materacach najnowsze jakieś badania że:
a) u nikać z włosiem - robactwo itd.
b) unikać lateksowych - bo są silnie alergenne
Jak ja bym chciała już żeby był gdzieś kwiecień może - wtedy miałabym usprawiedliwiony popęd do zakupów :-)

Ja zdecydowałam się na zabudowane boki ( te krótkie). Wyglądają solidniej, a i mam wrażenie że mniej będzie szczebelków do zaklinowania nóżki.
Zamówiłam wczoraj u producenta, dodałam swoje poprawki, wymiarowanie i czekam - miesiąc podobno.
Materac zamówiłam i będzie ok. 10 marca - taki PerDormire - Materace BASIC
acha - dziś doczytałam o materacach najnowsze jakieś badania że:
a) u nikać z włosiem - robactwo itd.
b) unikać lateksowych - bo są silnie alergenne
Jak ja bym chciała już żeby był gdzieś kwiecień może - wtedy miałabym usprawiedliwiony popęd do zakupów :-)
Misza a ile kosztuje ten materacyk bo nie moge sie nigdzie doczytać...:sorry2:
Kochana, nie czekaj na kwiecień z tymi zakupami... bo juz wtedy możesz nie mieć na nie siły ;-) tak przynajmniej mi znajoma mówiła, że ona zostawiła zakupy na ostatni miesiąc i skończyło sie na tym ze jej mąż wszytko musiał kupować ;-) He he ja tak sobie powtarzam i w związku z tym w ten weekend zamierzam coś kupić dla malucha :-D Juz sie nie moge doczekać!

A oto mój drugi wczorajszy zakup

Załączniki

• P2280730.jpg
    P2280730.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 64
  • P2280731.jpg
    P2280731.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 57
A my mamy, takie łóżeczko z możliwością przebudowy na tapczanik. Co widac na zdjęciu po prawej stronie...:) niestety nasze jeszcze nie złozone..:(

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 66
Marzena80 - bardzo łądne to łóżeczko. Będę mieć b. podobne tylko w kolorze sosny.

Materacyk PerDormire kosztuje chyba koło 300zł. Sprawdzę cenę w poniedziałek bo nie jestem teraz z w domu.

reklama
A my mamy, takie łóżeczko z możliwością przebudowy na tapczanik. Co widac na zdjęciu po prawej stronie...:) niestety nasze jeszcze nie złozone..:(
Moje też można przerobić na tapczanik później. I bardzo fajnie to wygląda. No, a u nas musiało być złożone od razu, bo mój S znowu dziś pojechał w trase na 2 tygodnie, a nie chciałam, żeby mi kartony stały przez ten czas.

Do góry