reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

reklama
iwona- u mnie nie trzybabylo kupowac glukozy, chcociaz przyznaje , ze po waszych postach najpierw sie dowiedzialam :)

Dziewczyny,ja miałam takie badanie na cukier też robione i do picia dostałam w szpitalu(uk)ale czasami też sobie to kupuje - jest tutaj taki pomarańczowy napój tylko zapomniałam nazwe dostępny w sklepach .Było względne :-p,nawet lekko gazowane.I musiałam być na czczo tj. ostatni posiłek lub picie można było przyjąć do 9-wieczorem poprzedniego dnia. A tak to jedynie woda:baffled:

Dziewczyny! Mam pytanie do Was dotyczące boku łóżeczka - mianowicie czy lepiej żeby dłuższy bok łóżeczka był całkowicie opuszczany czy lepiej aby były wyjmowane pojedyncze szczebelki??? :sorry: Nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie ale wydaje mi sie że jeśli bok bedzie całkowicie opuszczany to dziecko moje spasc z łozeczka :eek: Sama nie wiem....

ja polecam wyjmowane szczebelki, znajoma ma takie łuzeczko z bramka tez fajne tylko jej to chyba stolarz przerabial bo w sklepach sie niespotkalam., na opuszczany bok ja osobiscie bym sie niezdecydowala

Ja też jestem za wyjmowanymi szczebelkami
Jak juz dziecko jest większe i np. wcześniej wstaje to lepiej żeby sobie wyszło przez "dziurke" i przydreptało do nas
niż Ty miałabyś wstawac co ranek (bardzo wczesny) do niego

Bo wiadmomo że opuszczanego boku mu na noc nie zostawisz - bo może wypaśc z łóżeczka

Uważam że taki opuszczany bok jest wygodnym rozwiązaniem dla nas jak dziecko jest malutkie

Ja też jestem za wyjmowanymi szczebelkami
Jak juz dziecko jest większe i np. wcześniej wstaje to lepiej żeby sobie wyszło przez "dziurke" i przydreptało do nas
niż Ty miałabyś wstawac co ranek (bardzo wczesny) do niego

Bo wiadmomo że opuszczanego boku mu na noc nie zostawisz - bo może wypaśc z łóżeczka

Uważam że taki opuszczany bok jest wygodnym rozwiązaniem dla nas jak dziecko jest malutkie
Wiesz ten opuszczany bok jest na stałe wyjmowany i z boku zostaje tylko taka listewka... wiec dziecko moze swobodnie wychodzic ale tez spadac w nocy :baffled: Chyba jednak wybiore wyjmowane szczebelki! Dzieki Dziewczyny za pomoc!:blink:

A poza tym np. ja kupuje komplety pościeli z ochraniaczmi
a jak jest łóżeczko z opuszczanym bokiem to chyba ochraniacz się nie nadaje :confused:
Bo będzie się np. deformował moim zdaniem

To łóżeczko z opuszczanym bokiem to np takie
łóżko.jpg
Na stałe ma zdjęty jeden bok...Mnie jednak takie rozwiązanie chyba nie przekonuje... :dry: Bałabym sie że Maluch (choć już będzie starszy) spadnie w nocy...

reklama
Na pewno wypadnie
Bo dzieciaki to kręciołki
A szczebelki to sie juz wyciąga jak dziecko zaczyna chodzić
żeby nie kombinowało wychodzic PRZEZ łóżeczko
Moja to czasem nadal spada z łóżka a ma 5 lat :-D

Ostatnia edycja:
Do góry