reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rzeczy niezbędne dla Maluszka

reklama
iwona- u mnie nie trzybabylo kupowac glukozy, chcociaz przyznaje , ze po waszych postach najpierw sie dowiedzialam :)

Dziewczyny,ja miałam takie badanie na cukier też robione i do picia dostałam w szpitalu(uk)ale czasami też sobie to kupuje - jest tutaj taki pomarańczowy napój tylko zapomniałam nazwe dostępny w sklepach .Było względne :-p,nawet lekko gazowane.I musiałam być na czczo tj. ostatni posiłek lub picie można było przyjąć do 9-wieczorem poprzedniego dnia. A tak to jedynie woda:baffled:

Dziewczyny! Mam pytanie do Was dotyczące boku łóżeczka - mianowicie czy lepiej żeby dłuższy bok łóżeczka był całkowicie opuszczany czy lepiej aby były wyjmowane pojedyncze szczebelki??? :sorry: Nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie ale wydaje mi sie że jeśli bok bedzie całkowicie opuszczany to dziecko moje spasc z łozeczka :eek: Sama nie wiem....

ja polecam wyjmowane szczebelki, znajoma ma takie łuzeczko z bramka tez fajne tylko jej to chyba stolarz przerabial bo w sklepach sie niespotkalam., na opuszczany bok ja osobiscie bym sie niezdecydowala

Ja też jestem za wyjmowanymi szczebelkami
Jak juz dziecko jest większe i np. wcześniej wstaje to lepiej żeby sobie wyszło przez "dziurke" i przydreptało do nas
niż Ty miałabyś wstawac co ranek (bardzo wczesny) do niego

Bo wiadmomo że opuszczanego boku mu na noc nie zostawisz - bo może wypaśc z łóżeczka

Uważam że taki opuszczany bok jest wygodnym rozwiązaniem dla nas jak dziecko jest malutkie

Ja też jestem za wyjmowanymi szczebelkami
Jak juz dziecko jest większe i np. wcześniej wstaje to lepiej żeby sobie wyszło przez "dziurke" i przydreptało do nas
niż Ty miałabyś wstawac co ranek (bardzo wczesny) do niego

Bo wiadmomo że opuszczanego boku mu na noc nie zostawisz - bo może wypaśc z łóżeczka

Uważam że taki opuszczany bok jest wygodnym rozwiązaniem dla nas jak dziecko jest malutkie
Wiesz ten opuszczany bok jest na stałe wyjmowany i z boku zostaje tylko taka listewka... wiec dziecko moze swobodnie wychodzic ale tez spadac w nocy :baffled: Chyba jednak wybiore wyjmowane szczebelki! Dzieki Dziewczyny za pomoc!:blink:

A poza tym np. ja kupuje komplety pościeli z ochraniaczmi
a jak jest łóżeczko z opuszczanym bokiem to chyba ochraniacz się nie nadaje :confused:
Bo będzie się np. deformował moim zdaniem

To łóżeczko z opuszczanym bokiem to np takie
łóżko.jpg
Na stałe ma zdjęty jeden bok...Mnie jednak takie rozwiązanie chyba nie przekonuje... :dry: Bałabym sie że Maluch (choć już będzie starszy) spadnie w nocy...

reklama
Na pewno wypadnie
Bo dzieciaki to kręciołki
A szczebelki to sie juz wyciąga jak dziecko zaczyna chodzić
żeby nie kombinowało wychodzic PRZEZ łóżeczko
Moja to czasem nadal spada z łóżka a ma 5 lat :-D

Ostatnia edycja:
Do góry