reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Przypomniało mi się, że znam jeszcze Cecylię i Celinę oraz Halszkę z tych mało spotykanych imion. Lew też mi sie zawsze podobało, oraz Leonard i Leon. No i znam jednego chłopca imieniem Lolek:sorry2: i to nie jest zdrobnienie od Blesław:tak:
Dobrochna też jest ciekawe według mnie oraz mój wczesniejszy typ jak byłam w ciąży Jaśmina albo Adamina.

Witam moja córeczka ma na imię Monika Anna - nie jest to oryginalne imię chociaż w szkole nie ma żadnej Moniki....teraz chciałabym dziewczynce dać na imię Nadja, zastanawiam sie także nad Larysą :tak:, dla chłopca nie mam pomysłu- myślałam o Natanielu, chociaż mój mąż preferuje starsze imiona - Bolesław, Władysław.:crazy:..

Ostatnia edycja:
W moim otoczeniu jest dużo dzieci z oryginalnymi imionami: Tymon i Leon, Olaf i Liwia, Tamara, Łucja - to wszystko są dzieci do 4 roku życia. Mam koleżankę Ingę i kolegów Krystiana i Kornela. Znam też Miłosza, Emila, Doriana i Ariela
Anulaws coś w tym jest, że w tej fali rzadkich imion, to te pospolite zyskają na oryginalności. Mojego imienia też dawno nie słyszałam u małej dziewczynki, a w zerówce byłyśmy 4, na studiach też nie mniej ;-)

A my córcię nazwaliśmy Dobrochna :-) swojsko i oryginalnie zarazem :tak: a zdrobnień cała masa: Dobrusia, Dobroszka, Broszka, Dosia, Dobroszka...

Ostatnio słyszałam o imieniu Marika.
Tak właśnie ma na imię moja córeczka :-) Dla mnie to prześliczne imię :-p
Mój pierwszy synuś (*) :-( też dostał raczej mało popularne imię - Arkadiusz.
Wśród dzieci moich znajomych jest troszkę raczej rzadko ostatnio nadawanych imion: Stefan, Tymon, Mieszko, Jadwiga, Joanna i Helenka.

Marika - bardzo ladne imie :tak::-)
Tak samo podoba mi sie Vincenty, Leon i Olaf :tak:

A moje kolezanki maja dzieci o imionach: Blanka, Oliwia (x3), Amelia (x3), Gabriel, Julia(x2), Alan, Fabian, Roksana, Maxymilian :tak:

Kindzia 26 u nas obyło się bez kłótni:) Na poczatku wybraliśmy imiona które nam wspólnie podobały ( Lew i Sonia) Ja też byłam za Norbertem, ale mężowi to imię sie źle kojarzyło ( nie powiem, że nie przeze mnie;-);-))
Znam też małego Tymoteuszka:)

Elma moja siostra ma na imię Nadia i zawsze była dumna ze swojego imienia:)
Meliska, Kalinka, ciekawe imionka:-), jeszcze do zestawu Malinka:)))))))

kajko dzięki:-) a Leon i Lew oznczają to samo- LEW:tak::tak::tak:

ferula Lolek, Loluś, czemu nie?:-)

mata-kow Dobroszka- fajne imię:tak: oryginalne i do tego polskie:)

sandra1982,Ines Mariczka, Maxymilian rzeczywiście są bardzo ładne:tak:

reklama
Daleko nie trzeba szukać, mój mąż ma na imię Hubert, wg mnie jest to rzadko spotykane imię:tak:, a syneczek naszych przyjaciół jest Tytuskiem:-)

Ostatnia edycja:
Do góry