reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Fajnie jest miec oryginalne imie - przynajmniej wyrozniasz sie z tlumu ;-):-)

Duzo ladnych imion wymieniacie dziewczyny - Angel - super! Szkoda, ze u nas nie mozna tak dzieci nazywac :tak:

Melania tez ladnie - pamietam jak bylam mala nazywalam tak jedna z lalek :-D

U nas jakby nie bylo Sary, a bylby syn, to prawdopodobnie nazwalibysmy go Lars (wg umowy: ja dla coreczki, T. dla syna :-p) - wtedy bylam absolutnie przeciwna, ale teraz coraz bardziej mi sie to imie podoba :tak::-)

reklama
hehe no nieźle:-D a moja siostrzennica ma bardzo jasne, a wręcz białe włosy :rofl2:

przyznam, że ogólnie też Melanie kojarzą mi się z blond włosami ;)

przypomniało mi sie jeszczedwa imiona, które wydają się być dość oryginalne jak na nasze czasy: Roch i Miłosz

W okolicach mojego pokolenia było kilku Miłoszów i zdaje się, że kilka lat temu było to też dość popularne imię.

Z ciekawych imion u mnie w klasie w podstawówce był np. Iwo, Olin. Kiedyś też dosyć często spotykane Jarosław, Artur - dziś jakoś się nie słyszy

Lolka777 u nas tu w UK spotyka sie imie Angel :) A naprawde jest przeslodkie troche do Filipa nie pasuje le obydwa sa przesliczne :)

Ania Czechlowska moj synus tez ma na imie Filip :)

Ankami też znam Melanię i ma blond włoski, byłam zdziwiona, że to imię oznacza czarnowłosa, powinno być odwrotnie:-)
Iwoneczka rzeczywiście imiona są piękne i wcale nie muszą do siebie pasowac:tak:, najważniejsze, żeby do maluszków pasowały:))))))))))

Sandra1982 czyli imię dla synka już zaklepane;-)...:tak:
Ktoz to wie ;-):-D Pewnie jeszcze z 1000 pomyslow przy ewentualnym drugim dziecku przyjdzie do glowy ;-):-)

Innuendo, a jak sie nazywa Twoje dziecko? Pochwal sie nam!
Dżesika w tej wersji - tragedia, ale Jessica - nie jest zle, osobiscie bym tak nie nazwala dziecka, ale kazdy ma swoj gust, wiec jak sie komus to imie podoba to czemu nie :tak:

Ostatnia edycja:
Innuendo, po co takie obraźliwie teksty. Nie uważasz, ze ktoś mógł się poczuć urażony? A ten tekst o wersji dla ubogich to niby co ma być? Moi synowie mają na imię Tomasz i Piotr - więc według ciebie jaka to ma być wersja????

Temat o imionach miał być wymienieniem się pomysłami a nie obrażaniem innych.

moje dzieciaczki to: Wojciech Damian ,Zuzanna Aleksandra i Gabriela Weronika A JA Wioletta Joanna a mąż Tomasz Jesteśmy z mężem za tradycyjnymi imionami mimo że przy Gabrysi sie zastanawialismy mielismy tez w zanadrzu Szymon Piotr jakby urodzil sie chlopiec A Gabriela bo ja bardzo lubię książki Musierowicz owej i tam byla Gabrysia i imie stąd ;-)a dla ciekawych i chętnych http://www.imiona.dla-dzieci.org/

Ostatnia edycja:
reklama
Corka moich znajomych ma na imie Eunika :-)

A ja mam syna Jedrzeja. Staropolskie imie i jak na razie nie za czesto nadawane:tak: ja bynajmniej nie znam zadnego Jedrka :no:

Do góry