reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Witam , my mamy Olafa i Maję (miała być Lenka ale....), w najbliższej rodzinie mamy Marcina , Martę, Aleksandrę , Bartosza, Konrada i Martę:-)

reklama
witam moja córeczka ma na imię Roksana chciałam rzadko spotykane ale okazało się że jej rocznik to same Roksany i Oksany moja kuzynka ma trzech synów i mają imiona Bastek Natan i Itan wydaje mi się że są to rzadko spotykane imiona:-)
Nasz synus ma na imie Natan i ciesze sie, ze nie uleglam naciskom rodziny (ktora nie za bardzo byla zadowolona). Nasz Natek, Natula lub Natuś jest najkochanszym dzieckiem na swiecie.

znam jednego małego Kosmę :-), a na lutym mamy Juranda :-)
a moja córka miała być Liwią. bardzo mi się to imie podoba :-)))

Ostatnia edycja:
Straaaasznie mi się podoba imię Kosma:tak:kojarzy mi sie z duszą artysty i wolnego ducha:tak:
Musze powiedzieć, że jak mówię, że moja mała kluska ma na imię Masza każdy mooocno się dziwi;-)CO prawda tak jak wczesniej pisałam o Naszym długim dylemacie co do wyboru SASZA czy MASZA-to i tak mówie do kluseczki SASZA:-)

Z mężem jesteśmy właśnie na etapie wybierania imienia dla naszego maluszka (narazie jest mrówką) i zastanawiam się czy nie byłoby to dziwne gdyby nasz syn nosił takie samo imie jak tata( a dokładnie Kasper) jakie macie na to zdanie??

A czemu nie?:tak: Mój teść dał pierwszemu synowi swoje imię i nikogo to nie dziwiło i nie dziwi :-)

kojarzy mi sie z płynem do naczyń

Tymek też się kojarzy a całkiem fajne imię. Koleżanka ma małego Tymoteusza, z biegiem czasu nikt nie pamięta ,że jest taki płyn.
Przecież jak teraz wejdzie na rynek płyn do toalet Krystyna,Zuzanna czy Julia nie będziemy imion zmieniać , co nie :-D Ale rozumiem, że skojarzenia mogą być , głównie dzięki reklamie ;-)

Ludwik całkiem ładnie ,zdrobnienie też fajniutkie :tak:

Witajcie!!! a moja córcia ma na imię Laura:-)chociaż bardzo zawsze chcialam mieć córcie o imieniu Jagoda,ale musiałam iść na kompromis z mężem i została Laurka,ale następną dzidzie jeśli to bedzie dziewczynka podobałoby mi się imie Roksana a dla chlopczyka Fabian:cool2:
Moja tez to Laura choć miałą być Anastazją:-D:-D
Z mężem jesteśmy właśnie na etapie wybierania imienia dla naszego maluszka (narazie jest mrówką) i zastanawiam się czy nie byłoby to dziwne gdyby nasz syn nosił takie samo imie jak tata( a dokładnie Kasper) jakie macie na to zdanie??

U nas jest zwyczaj ze drugie imię daje się po rodzicach a jak sa kolejne dzieci to można po rodzeństwie U nas jest
Nikola Magdalena (po mnie)
Laura Nikola (po siostrze)
Samuel Marcin (po tatusiu)

Mi sie strasznie podoba imię dla dziewczynki Rozalia:-D
Na moje dzieci wołamy Niki Sami Lala wieć Rozi idealnie pasuje:-D:-D Ale nie ma mowy niezdecyduje się na czwarte:cool2:

Moja tez to Laura choć miałą być Anastazją:-D:-D

U nas jest zwyczaj ze drugie imię daje się po rodzicach a jak sa kolejne dzieci to można po rodzeństwie U nas jest
Nikola Magdalena (po mnie)
Laura Nikola (po siostrze)
Samuel Marcin (po tatusiu)

Mi sie strasznie podoba imię dla dziewczynki Rozalia:-D
Na moje dzieci wołamy Niki Sami Lala wieć Rozi idealnie pasuje:-D:-D Ale nie ma mowy niezdecyduje się na czwarte:cool2:

Czarna:cool2::rofl2:

reklama
Witam!A ja mam bliźniaczki Zofię i Mariannę po babciach.W ogóle podobają mi sie te starsze imiona.Gdyby maż sie zgodził byłaby Bogunia i Antosia,ale nie chciał.A w rodzinie mam jedną Larysę.Cała rodzina była w szoku!Pozdrawiam!

Do góry