reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
to i ja się wypowiem chociaż póki co w ciąży jeszcze nie jestem .
Strasznie podoba mi się imię Zoja:-)
chyba nie padło tu takie, zresztą teraz to nawet cięzko byłoby przejrzeć cale forum.
jak wam się podoba?
zdrobniale Zojka, Zojeczka :-D

U mnie byla jedna wielka bitwa o Zoje!! Ja bardzo chcialam ,zeby mala tak miala na imie, przez moj sentyment do Grecji. Za to wszyscy w rodzinie i kolezanki mowily ,ze skrzywdze dziecko. Co za bzdure mowia - nadal tak mysle. To piekne imie co znaczy zycie i jest takie waleczne. Tatus chcial bardzo Lene.
W rezultacie jest Lena, Zoja S..:-D:-D:-D Przemycialam na drugie Zojke.
Tzn. aktu urodzenia jeszcze nie ma i wszyscy probuja mnie przekonac,zebym zmienila na Lena, Maja

stopi69
nie daj się !:-) i tak już dużo zdziałali przekonując Cię żebyś nie dała tak na pierwsze;-)

ankami
tak jak mówiłam ciężko przerobić cały wątek i nie byłam pewna czy już takie imię nie padło:-)
ale dalej uważam ,że jest świetne i póki co to mój główny typ dla dziewczynki, a i mąż też jakoś się zaczął przekonywać do tego imienia:-) teraz pozostaje tylko "zrobić" córę :-) oby jak najszybciej się udało :-D

Witam!

Zoja to piekne imie, gdybym miala corka i mieszkala w Polsce z pewnoscia tak bym ja nazwala. Poki co na liscie imion dziewczecych mam Esterah i Pola albo Constancia.
Na chlopiecej liscie kroluje Constanin, podoba mi sie tez Eliash albo Salvador (ale mysle sobie, ze jeden w rodzinie wystarczy). Gdybym mieszkala w Polsce zastanawialabym sie nad Mscislawem lub innym staropolskim imieniem.

Pewnie lista imion jeszcze sie wzbogaci do konca ciazy, zobaczymy.

Z typowo polskich moimi ulubionymi są Lucjan,Gustaw,Leon(ale to chyba jest m-ynarodowe)Feliks,Dąbrówka,Helena.
My za pare dni przywitamy CHYBA??Maszę-bo cały czas chodzi za Nami SASZA:)miejmy nadzieję, że jak spojrzymy na małą kluseczkę to jedno z dwóch samo się nasunie:)
Pola LUDWIK jest rewelacyjnym imieniem dla rewelacyjnego chłopaczka:)
Dziewczyny moze macie jeszce jakies uwagi co do wyboru SASZA czy MASZA-piszcie.pozdrawiam!
sasza to zdrobnienie od oleksandra moj syn ma na imie oleksander czyli sasza nie wiem czy da rade dac samo sasza w urzedzie stanu cywilnego???

reklama
cześć, moje skarby noszą imiona: Zuzanna Maria, Filip Michał i Rita Barbara. Z drugą córką zastanawialiśmy się nad Mariką lub Mikołajem gdyby był to chłopiec.;-)

Do góry