Osobiście nie podobają mi się imiona tj Brian (Brajan), Jessica, Angelika itp. Żeby chociaż pisało się je normalnie po polsku, tylko wtedy wyglądałoby to śmiesznie także jestem na nie!
Jeśli chodzi o rzadkie imiona to znam parę osób o takich imionach, ale nie są to dzieci, Gniewko, Lubosz, Astrida, Estera, Olimpia.
Nie mam jeszcze dzieci ale jak będę je kiedyś miała to chciałabym je nazwać Blanka (ew. Bianka)i Julian (Julek). Na razie nie są chyba zbyt popularne no ale wszystko niestety może ulec zmianie. Imiona które jeszcze mi się podobają to dla chłopców: Gabriel i Maksymilian, ewentualnie Aleksander, dla dziewczynek: Rozalia, Marina, Michalina, Anastazja, Jaśmina, Mira (ale nie Mirka), to imię może pochodzić od Mirosławy bądź Sławomiry ale nie bardzo te imiona mi się podobają, wolałabym od Mirabelli, chociaż to nie polskie imię, a także podoba mi się Matylda i bardzo Pola tylko nie wiem czy to jest zdrobnienie od jakiegoś imienia czy imię główne, gdzieś wyczytałam że od Apolonii, wiecie może?