reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Za pare miesięcy zostanę Chrzestną Mamą Sonii, ale dla przyszłej córeczki ( bardzo bym chciała!!!) będziemy musieli poszukać inne imię;-)

Ostatnia edycja:
reklama
No to teraz ja :-) Moi mężczyźni maja na imię Oliwierek i Amadeuszek. Wybierając imie dla Oliwier myślałam że będzie mało spotykane a tu taki psikus... z kolei z Amadeuszem się nie przeliczylismy. A mówimy na nich
Oliwier - Oliwierek, Oliś, Olik, Oli, Olivi
Amadeusz - Amadeuszek, Amadi, Madi, Madik, Madulek, Amadeo, Ami
Jak komu w danej chwili na język przyjdzie.
Podczas pierwszej ciąży dla chłopca wchodziły w grę oprócz Oliwiera jeszcze Igor, Fabian, Filip dla dziewczynki Nicola i całe szczęście mamy synka.
Przy drógiej dla chłopca zdecydowanie Amadeusz a dla dziewczynki Zuzia, Maja, Natasza i Larysa i była by Nati
Trzeciego dzidziusia planujemy za 3 lata i jak narazie staneło na Mikołaj, Kryspin, Marcel, Gracjan ze wskazaniem na Mikołaja oraz Aurelia w dalszym ciągu Natasza i Larysa z wielkim naciskiem ze strony męża na Aurelie.
A co wy wszystkie na to?

Lolka777, Lew strasznie oryginalnie brzmi i powiem szczerze, ze oprocz prof. Lwa Starowicza i Lwa Tolstoja nie spotkalam sie z tym imieniem ;-):-)
No ja przy drugim dziecku w przypadku dziewczynki tez raczej Sonia nie dam ;-), ale imie bardzo mi sie podoba :tak:Nadja tez odpada, bo moja kuzynka bedzie miec Nadje za kilka miesiecy, wiec znowu bede myslec nad imieniem;-):-)

Syneczki2, Oliwierkow znam kilka - u nas bardzo modne w ostatnich latach :tak: Amadeusza nie znam zadnego - ladne imie :tak::-)
Moja siostra mowi, ze jak bedzie miec syna to da mu na imie wlasnie Kryspin :tak:
A dla dziewczynki z tych wymienionych najbardziej podoba mi sie Natasza :tak:

Ja Dałam na imię Nicole...Dla chłopca miłąm przygotowane Bonifacy i Wincenty...mimo,że wszystkim dookoła się to nie podobało...

Syneczki2 Amadeuszek- ładne, nikogo nie znam o tym imieniu. A Aurelkę ma nasza kolezanka z Londynu, prześliczna z niej dziewczynka:-)
Ostatnio dużo się słyszy o Zuzkach:)
pozdrawiam!!!!!

Ostatnia edycja:
firanka wszystkim z imieniem nie podpasujesz...;-) najważniejsze, żeby Wam się podobało i żeby do dziecka pasowało, a reszta................:tak:
Nicole - oryginalne, poznaliśmy pewną małą Nicolettę, ale podejrzewam, że to jest zupełnie odmienne imię

ja spotkałam się z imionami Niko, Atena (rodzeństwo);
bardziej oryginalne z tych, które znam to Lea, Nela, Kia (jeszcze przed pojawieniem się an rynku Kia Yaris:tak:)
Coraz częściej słyszę o rzadkich, staropolskich imionach, które są nadawane, np. Bożydar, Dobrawa; zaczęło mi się podobać imię Bronisław, ale mąż kazał mi wybić sobie z głowy... :happy2:

reklama
Moja córeczka ma na imię Idalia. Zastanawiałam się nad Idą, ale Idalia to prawie to samo a tak jakoś ładniej brzmi:).

Do góry