reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Hej Dziewczęta! Też chciałam Łucję,ale nie podoba mi się zdrobnienie Lusia,podobnie jak Gabriela-gabrysia;-\ ,Gabi zaś ładnie.. widzęże rusofilia przewija sie w naszym kraju...ja chciałam Sonię,ale nazywają tak psa,jak na złość..)) Ostatecznie nazywam Małą Bogusia(Bogumiła), ale to tak na razie, jeszcze miesiąc, póki jest w brzuniu :-D Nie moge dać tak na pierwsze,więc będzie na drugie i dla Babci..zaś oficjalnie zgodnie nazwiemy Dzidzię Jagoda..:wink:

Hej Dziewczęta! Też chciałam Łucję,ale nie podoba mi się zdrobnienie Lusia,podobnie jak Gabriela-gabrysia;-\ ,Gabi zaś ładnie..

Mam siostrę Łucję... I mówimy na nią Łucysia, Łucynka.
Nigdy nie używaliśmy zdrobnienia Lusia. Chociaż wiemy, że takie istnieje. Dla mnie osobiście lepiej ono pasuje do imienia Lucyna niż do Łucja :tak:.

ja chciałam Sonię,ale nazywają tak psa,jak na złość..))
Sara ma na drugie Sonia (po mojej najlepszej przyjaciolce :tak::-)) No coz, jak niektorzy mowia - moje dziecko nosi imiona dla psow, ale sie tym aboslutnie nie przejmuje, bo oba bardzo mi sie podobaja :tak::-)Zreszta psa mozna nazwac kazdym imieniem, wiec nie widze problemu ;-)

Łucja - bardzo ladne imie :tak:
Jagoda - tez super :tak:

Moja młodsza siostrzyczka nazwała swoją kotke Karolinka:tak:

Kot to też człowiek ;-)

Ostatnia edycja:
Sara ma na drugie Sonia (po mojej najlepszej przyjaciolce :tak::-)) No coz, jak niektorzy mowia - moje dziecko nosi imiona dla psow, ale sie tym aboslutnie nie przejmuje, bo oba bardzo mi sie podobaja :tak::-)Zreszta psa mozna nazwac kazdym imieniem, wiec nie widze problemu ;-)

Moja druga siostra ma na imię Iga.
Kilka lat po jej narodzinach sąsiad z osiedla nazwał tak swojego jamnika.

wiecie co tak obiektywnie patrząc to wsród zwierzaków są i Anie ,Ole, Kasie wiec jakby sie tym sugerowac to ciezko byłoby wybrać coś "niezwierzęcego" hihi:-)

reklama
Do góry