reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

a nasz synek to Krzesimir (Krzymek, Krzemek, Krzym, Krzymul) a córeczka to Bogna (czasem nazywam ją Boogie, ale zwykle po prostu Bogna) :tak:

reklama
Dziś się dowiedziałam że męża bratowa która jest w ciąży i nie chce znać płci przewiduje takie imiona dla synka Kacper a córeczki Klara. Pozostałe jej dzieci mają na imię Krystian, Kornelia, Konstancja. Z kolei moja kuzynka dała córeczce na imię Helena . Moje maluchy mają na imię Oliwierek i Amadeusz i nie zmieniła bym ich za nic w świecie. Planuję teraz trzeciego bobo-bobaska i dla chłopca zastanawiam się nad imieniami Mikołaj, Kryspin, Kaspian, Gracjan, Cyprian, Natan a dla córeczki Natasza Larysa a najsilniejszy typ to Livia.

Boogie od Bogna -- super!!!:tak::tak::-)
Z ostatnich oryginalnych imion, kt. sie pojawily - Klara i Natan są jak dla mnie na 1szym miejscu!:-)

moja koleżanka będzie w maju miała córcię i chce jej dac na imię Jowita - dawno się z nim nie spotkałam :tak:nie bardzo mi się podoba, ale z nazwiskiem bardzo ładnie brzmi
imię naszej córci też się nikomu nie podobało, a teraz jest fajne, wiec i tu tez tak pewnie będzie :tak:

mi i mezowi baardzo podoba sie imie Gracjan!tu jestesmy oboje zgodni-ale innym niekoniecznie sie ono podoba. Dla dziewczynki -mamy Klaudię:-)

mi sie jeszcze z mezkich podoba Kornel i Marcel...ale do naszego nazwiska wogole nie pasuje, bo zaczyna sie na R i wychodzi istny łamacz jezyka:baffled::baffled:

Witam
Mój synio to Filip Kajetan. Miało być orginalnie, a okazało się, że dookoła pełno Filipków. :baffled:
Jeżeli będę mieć kiedyś drugiego synka to chciałabym go nazwać Ignacy albo Miłosz, ale wątpię aby mąż się zgodził. Jemu podoba się imię Wiktor. Na imię dziewczynki typów nie mam. Najorginalniejsze imiona żeńskie z jakim się spotkałam to Tola i Irmina.

Ja jednak przegrałam walkę z rodziną i nie będzie Maliny.
Mój drugi typ - Kalina już zaakceptowali :)

reklama
Do góry