Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas będzie Serafin jak już tak przy aniołach jesteśmyJa, kiedyś zafascynowana twórczością Ś.P. Marii Lidii Kossakowskiej, chcialam dać synu na imię Razjel!! Ale nie przeszłoby
To z łatwością przejdzie, bo w końcu Serafin został po stronie Jasności A o Razjelu wiemy tylko z apokryfów, więc raczej kiepskoU nas będzie Serafin jak już tak przy aniołach jesteśmy
I mamy świętego Serafina z Sarnowa, więc myślę, że urzędnik poza lekkim zdziwieniem nie będzie miał obiekcjiTo z łatwością przejdzie, bo w końcu Serafin został po stronie Jasności A o Razjelu wiemy tylko z apokryfów, więc raczej kiepsko
Znam jednego chłopca o takim imieniu, zdarzają się. Ale mówią na niego SerekI mamy świętego Serafina z Sarnowa, więc myślę, że urzędnik poza lekkim zdziwieniem nie będzie miał obiekcji
Równie dobrze można spieszczać "Seraf". Jakby się tak skupiać na głupich przezwiskach to można się i nad Józefem i Mateuszem i Tadeuszem a nawet Maciejem zastanowić - nie mówiąc o wielu innych imionach. Ja na przykład byłam "Gosiaczkiem" co brzmi prawie jak "Prosiaczek"Znam jednego chłopca o takim imieniu, zdarzają się. Ale mówią na niego Serek
Tadeusz mi się strasznie podobał ale w głowie słyszałam żonę Norka z Miodowych lat jak wrzeszczy "TADZIK"Równie dobrze można spieszczać "Seraf". Jakby się tak skupiać na głupich przezwiskach to można się i nad Józefem i Mateuszem i Tadeuszem a nawet Maciejem zastanowić - nie mówiąc o wielu innych imionach. Ja na przykład byłam "Gosiaczkiem" co brzmi prawie jak "Prosiaczek"
Well...
U nas Seraf to pierwsze imię które podoba się wspólnie. Na liście moich ulubionych męskich imion jest jeszcze: Paweł, Witold, Aleksander (ale tylko w konfiguracji z tymi wcześniejszymi), Janusz (ale broń Boże Jan, Janek), Stanisław, Wojciech. Imiona które na pewno nie wchodziłyby w grę: Mikołaj, Franciszek, Józef, AdamTadeusz mi się strasznie podobał ale w głowie słyszałam żonę Norka z Miodowych lat jak wrzeszczy "TADZIK"
Przecież Tadzik jest cudnieMoja teściowa na teścia mówiła Tadzinku i wydaje mi się to przecudneTadeusz mi się strasznie podobał ale w głowie słyszałam żonę Norka z Miodowych lat jak wrzeszczy "TADZIK"