reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Ja, kiedyś zafascynowana twórczością Ś.P. Marii Lidii Kossakowskiej, chcialam dać synu na imię Razjel!! Ale nie przeszłoby:p

reklama
Znam jednego chłopca o takim imieniu, zdarzają się. Ale mówią na niego Serek:p
Równie dobrze można spieszczać "Seraf". Jakby się tak skupiać na głupich przezwiskach to można się i nad Józefem i Mateuszem i Tadeuszem a nawet Maciejem zastanowić - nie mówiąc o wielu innych imionach. Ja na przykład byłam "Gosiaczkiem" co brzmi prawie jak "Prosiaczek"
Well...

Ale jednak podoba mi się melodyjność tego imienia i to, że jakbyśmy zdecydowali się zamieszkać za granicą to też da radę :)

Równie dobrze można spieszczać "Seraf". Jakby się tak skupiać na głupich przezwiskach to można się i nad Józefem i Mateuszem i Tadeuszem a nawet Maciejem zastanowić - nie mówiąc o wielu innych imionach. Ja na przykład byłam "Gosiaczkiem" co brzmi prawie jak "Prosiaczek"
Well...
Tadeusz mi się strasznie podobał ale w głowie słyszałam żonę Norka z Miodowych lat jak wrzeszczy "TADZIK" 😂😅

Tadeusz mi się strasznie podobał ale w głowie słyszałam żonę Norka z Miodowych lat jak wrzeszczy "TADZIK" 😂😅
U nas Seraf to pierwsze imię które podoba się wspólnie. Na liście moich ulubionych męskich imion jest jeszcze: Paweł, Witold, Aleksander (ale tylko w konfiguracji z tymi wcześniejszymi), Janusz (ale broń Boże Jan, Janek), Stanisław, Wojciech. Imiona które na pewno nie wchodziłyby w grę: Mikołaj, Franciszek, Józef, Adam

reklama
Do góry