reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Mój syn ma na imię Michał, córeczke chciałabym nazwać Maja albo Julia:yes: Ale Julek ostatnio wysyp więc odpada :) Podoba mi się też Liliana,a chłopca nie mam pojęcia jak bym nazwała,podoba mi sie Rafał :) W sumie jak w końcu ujrzę dwie kreseczki na teście to pewnie jeszcze zmienie zdanie co do imienia, na pewno nie trafiaja do mnie imienia typu Nicola,dżesika itd. Co innego gdy ktos mieszka za granicą, albo ma chociaż zagraniczne nazwisko, a tak brzmi to co najmniej dziwnie np. Dżesika Wiśniewska, Brajan Kowalski. Także gustuje w Polskich imionach :D

Moi pradziadkowie mieli na imię : Cecylia, Filomena, Konstanty, Joachim.

Jeżeli będę miała córkę to bardzo podobają mi się takie imiona: Łucja, Kontancja, Estera, Róża, Urszula.
Dla syna: Ignacy, Leon, Jeremiasz, Roch, Gniewomir, Olaf.
Zobaczymy co jednak mój mąż na takie propozycję. :)

Mój syn ma na imię Kornel :) Ciekawa jest historia tego imienia, bo czytałem wówczas książkę o Solidarności Walczącej i polubiłem to imię, bo miałem skojarzenia z Kornelem Morawieckim. Potem się zresztą dowiedziałem, że moi rodzice byli w SW. Wcześniej w ogóle nie brałem pod uwagę tego imienia. Zastanawiam się, jakie imię dać drugiemu dziecku (płeć jeszcze nieznana). Macie jakiś pomysł? Przerzucę wątek, może na coś natrafię ;)

Ostatnia edycja:
Słyszałam ostatnio Sergiusz i Walerian(nie Walery) i Elona. W mojej rodzinie sa rowniez Marcel, Konstanty i Klaudiusz :)

Ostatnia edycja:
Ach, byłbym zapomniał: Kornelek ma na drugie imię LECH :happy2: Spytał się mnie kiedyś: "Tato, pierwsze imię mam od Morawieckiego, to wiem, a drugie od Wałęsy?" Mój mały historyk ;) A drugi synek to Konrad Adam.

reklama
Mój synek też ma na drugie Lech i w każdym szpitalu mieli mindfuck po którym prezydencie... Po żadnym. Lech to chyba najbardziej tradycyjne, najbardziej polskie męskie imię i tym się kierowaliśmy. Podobnie na pierwsze ma tradycyjne imię greckie.

Do góry