reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Moja koleżanka na Nikę i Odę.
Znam małą Larę i Leę.
Oraz Nikol. Imię często już pewnie spotykane i równie często spolszczane, natomiast mama tej Nikol nadal znajduje w sobie siłę (od lat 9, bo tyle ma Nikol), by ze ciągle ze spokojem obwieszczać "Proszę tak do niej nie mówić, ona nie ma na imię Nikola, tylko Nikol" :-)

reklama
Nieco pretensjonalne.Przypomina mi się pewna masażystka z serialu Złotopolscy- Mirella Groszek.Pretensjonalna w obyciu jak jej imię.Moja kuzynka ma tak na imię i rodzice mówią do niej MIRELKO:(

...na studiach miałam Mirettę!
Moja kuzynka ma na imię Marita - z takim imieniem w całym swym życiu poznałam tylko dwie dziewczyny.

Ja znam dziewczynkę o imieniu Aurelia, bardzo rzadkie, Lilajla tez ciężkie do zapamiętania i np. chłopczyk Giksjan.
Naprawdę dużo różnych imion - w przedszkolu. W jednej grupie jest 14chłopców z tego 5 to Szymony 4 Dawidy:szok:

Moje dzieci mają na imię Tymon i Nina. Nie wiem czy orygimalne, ale raczej rzadko spotykane. W każdym razie wszystkim muszę tłumaczyć, że Tymon to nie Tymoteusz :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, co powiecie na imiona Róża oraz Jadwiga? Podobają mi się w wersji pełnej jak i w zdrobnieniu - zwłaszcza Jagoda, od Jadwigi. Jagoda funkcjonuje jako osobne imię, ale od Jadwigi jest więcej zdrobnień (Jadwisia, Jadwinia, Jagoda, Jaga, Jadzia, Jadźka, Wiśnia, Wisieńka, itd.), córka mogłaby sobie wybrać w przyszłości takie, które jej odpowiada najbardziej i by tak się do niej zwracano. Ja mam na imię Michalina i nie lubię zdrobnienia, którego używano w moim dzieciństwie - Michasia. Znajomi i rodzina męża mówią do mnie Misia lub Miśka, ewentualnie w pełnej formie, a Michasia mówi już tylko moja rodzina, ale ich nie próbuję naprostować :)
Nie wiem, które wybrać, jeśli byłaby to dziewczynka. Bliźniaczki ułatwiłyby mi zadanie. Natomiast kompletnie nie wiem, które imię męskie by mi odpowiadało...

Mój synuś ma na imię Nataniel. Kiedyś przeczytałam w kalendarzu imion i od razu wiedziałam że tak właśnie nazwę swojego maluszka, akurat mężowi też się bardzo spodobało. Czasem ludzie na nas dziwnie patrzą ale to w większości ci starsi ;-)

A co myślicie o imieniu Florentyna (Florka , Florusia, Florentynka)? Tak właśnie chcę dać na imię mojej córeczce, która ma się urodzić na koniec września:)
Czekam na wasze opinie:)

reklama
A co myślicie o imieniu Florentyna (Florka , Florusia, Florentynka)? Tak właśnie chcę dać na imię mojej córeczce, która ma się urodzić na koniec września:)
Czekam na wasze opinie:)

Moja koleżanka ma 8 miesięczną córeczkę Florcię,na początku dziwne mi się wydawało,a teraz nie wyobrażam sobie innego imienia dla małej.

Do góry