reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Ja mam córeczkę Tosię. Jeśli chodzi o popularniejsze imiona żeńskie to lubię Paulinę, Kingę, Weronikę, Ulę i Danusię. Jeśli chodzi o mniej popularne żeńskie imiona to podoba mi się Kornelia, Konstancja, Nikoletta, Rita, Aida, Amanda, Chloe, Eleonora. Natomiast w sprawie męskich imion to gustuję w "tradycyjnych", tj. Wiktor, Maciej, Tomek.

Ja tam wolę tradycyjne, polskie imiona, zarówno damskie jak i męskie. Zresztą ostatnio panuje moda na Antosiów, Franciszków, Julki i Karolinki, więc coś w tym chyba jest!

Córeczka ma na imię Galla :-) Gdy odbierałam jej pesel, była jedyną Gallą w Polsce, teraz już może jakaś inna się pojawiła ;-) Synek już bardziej popularny, bo Mikołaj.

Ostatnio spodobało mi się bardzo imię Timea.
A znacie imię Waleska/Valeska? Jest to na dodatek imię polskie (legendarna założycielka miasta Kłodzko, znaczy tyle co "złotowłosa", odpowiednik Walerii)

Ostatnio spodobało mi się bardzo imię Timea.
A znacie imię Waleska/Valeska? Jest to na dodatek imię polskie (legendarna założycielka miasta Kłodzko, znaczy tyle co "złotowłosa", odpowiednik Walerii)

Wg mnie wybierając imię trzeba patrzec nie tylko na to czy nam się podoba i jaką ma "historie" imię, bo niestety dziecku może się nie podobać... A mam kolegę, który co prawda, az tak wymyslnego nie ma, ale nie lubi swojego imienia - Fabian - i każdy mówi do niego pospolicie... Michał.

reklama
kochamsercem popieram, moja córka ma na imię Kinga (ale mieszkamy w Austrii.. i tu to imię jest bardzo egzotyczne, dla wielu brzmi afrykańsko :-D). Mam nadzieję, że nie będą na nią mówić po prostu King-Kong ;-)a Fabianów tu trochę jest...

Do góry