reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Poldek dla mnie straszne :-p co to w ogóle ma być "Poldku podejdź na chwilkę" :eek:

ANULA - z tego artykułu :

Belzebub, Gwidon a dla dziewczynki Mrówka :eek: no masakra jakaś po prostu... ja rozumiem że co kto lubi ale dzieci nie można krzywdzić swoimi widzimisiami przecież ...

Ostatnia edycja:
Poldek w jakiej oficjalnej wersji?? Jako Apolinary?? Znam jednego. ojciec mojej kolezanki. imie do przyzwyczajenia sie. ale ja bym tak dziecka nie nazwala.

mi Poldek kojarzy sie z polonezem:-D...wynalazkiem motoryzacji sprzed kilkunastu lat:-D:-D:-D
Leopold brzmi dostojnie...hmmm nie w moim guście ale o gustach sie ponoć nie dyskutuje;-)

Ja osobiście nazwę syna Vincent.
Natomiast rzadkie imiona w moim otoczeniu to : Alain, Gorgoniusz, Livia, Jeremiasz, Roger, Egbert, Remigiusz, Roland, Marcjanna, Marianna, Aron, Miranda, Estera, Emilian, Lidia..

siostra mojej koleżanki mieszkająca na stałe w Londynie urodziła w czerwcu synka i dali mu na imie właśnie Wincent:-) ...wszyscy byli mega zaskoczeni ale juz sie przyzwyczailiśmy:-)

córunia mojej kuzynki ma na imię Inez;-) i jest bombowa...na poczatku tez było hmm:happy2: zdziwienie ale teraz...pasuje do niej jak ulal!kwestia osłuchania i przyzwyczajenia:-D

reklama
Moja koleżanka, która niebawem urodzi będzie miała synka Itanka, mi osobiście się bardzo podoba mały będzie Itanek, Ituś a duży Itan. I to imię oznacza z hebrajskiego silnego i stabilnego. Tylko nie wiadomo jak to będzie w urzędzie, bo jak by nie patrzeć to spolszczenie od Ethana, choć znaleźliśmy kilku chłopców o tym właśnie imieniu mieszkających w Polsce. A wy co sądzicie?

Ostatnia edycja:
Do góry