reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Poldek dla mnie straszne :-p co to w ogóle ma być "Poldku podejdź na chwilkę" :eek:

ANULA - z tego artykułu :

Belzebub, Gwidon a dla dziewczynki Mrówka :eek: no masakra jakaś po prostu... ja rozumiem że co kto lubi ale dzieci nie można krzywdzić swoimi widzimisiami przecież ...

Ostatnia edycja:
Poldek w jakiej oficjalnej wersji?? Jako Apolinary?? Znam jednego. ojciec mojej kolezanki. imie do przyzwyczajenia sie. ale ja bym tak dziecka nie nazwala.

mi Poldek kojarzy sie z polonezem:-D...wynalazkiem motoryzacji sprzed kilkunastu lat:-D:-D:-D
Leopold brzmi dostojnie...hmmm nie w moim guście ale o gustach sie ponoć nie dyskutuje;-)

Ja osobiście nazwę syna Vincent.
Natomiast rzadkie imiona w moim otoczeniu to : Alain, Gorgoniusz, Livia, Jeremiasz, Roger, Egbert, Remigiusz, Roland, Marcjanna, Marianna, Aron, Miranda, Estera, Emilian, Lidia..

siostra mojej koleżanki mieszkająca na stałe w Londynie urodziła w czerwcu synka i dali mu na imie właśnie Wincent:-) ...wszyscy byli mega zaskoczeni ale juz sie przyzwyczailiśmy:-)

córunia mojej kuzynki ma na imię Inez;-) i jest bombowa...na poczatku tez było hmm:happy2: zdziwienie ale teraz...pasuje do niej jak ulal!kwestia osłuchania i przyzwyczajenia:-D

reklama
Moja koleżanka, która niebawem urodzi będzie miała synka Itanka, mi osobiście się bardzo podoba mały będzie Itanek, Ituś a duży Itan. I to imię oznacza z hebrajskiego silnego i stabilnego. Tylko nie wiadomo jak to będzie w urzędzie, bo jak by nie patrzeć to spolszczenie od Ethana, choć znaleźliśmy kilku chłopców o tym właśnie imieniu mieszkających w Polsce. A wy co sądzicie?

Ostatnia edycja:
Do góry