reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Pada tu wiele imion i wszystkie mają w sobie TO COŚ SZCZEGÓLNEGO.
Ja prócz imion moich dzieci tzn Oliwierek Dominik i Amadeuszek Mikołaj zakochana jestem jeszcze w kilku innych i jeżeli dane mi będzie za kilka lat jeszcze noszenia pod serduszkiem trzeciego dzidziusia z całą pewnoscią z któryś z nich skorzystam. Jestem zauroczona imionami Gracjanek Marcelek Piotruś Dorianek Fabianek Kryspinek Kaspianek Cyprianek Klaudiuszek Damianek Marcelinka Livia Natasza

reklama
Lenka79 : widze ze mas zjak ja slabosc do rosyjskich imion. choc ja bardziej do dziewczecych. ale sasze i dymiri uwielbiam :) a Masza to moja dobra kolezanka ktora ma juz 22 lata :) jest rosjanka uwielbiam to imie

Ja Dałam na imię Nicole...Dla chłopca miłąm przygotowane Bonifacy i Wincenty...mimo,że wszystkim dookoła się to nie podobało...

Firanka : wierzyc mi sie nie chce! twoje propozycje byly na naszej liscie, tylko w wersji francuskiej : boniface i valentin :) skad ty je wytrzasnelas, myslalam z ebylam jedyna :) ale synek zostal leopoldkiem
byly tez propozycje hipolita, hugo, marcelka i inne

Mój syn (jeśli kiedyś będę go miec) będzie się nazywał Xander , natomiast druga córka będzie Ligią , Kaliną , Ariadną , Anastazją , Ofelią bądź Matyldą. (pierwsza ma na imię pospolicie Agata co mnie okropnie kiedyś drażniło bo miała byc Olivią bądź Vivenne ale ojciec małej się nie zgodził i wybrał Agata...no ale przy drugim dziecku nadrobie moje oryginalne pomysły)

Hehe widzę,że lubisz oglądać filmy i seriale ;-) Pewno stąd te pomysły.Xander kojarzy mi się z serialem:"Buffy postrach wampirów",Ligia z "Quo Vadis" tak samo jak i Kalina (chociaż to może mi się też kojarzyć z miejscowością położoną niedaleko mojej ;-)),Anastazja z "Krainą czarów",a Ariadna z mitologią grecką :tak: Ciekawe czy zgadłam skąd pomysły się wzięły hehe.A propos telenowel i nietypowych imion:miałam koleżankę,która miała na pierwsze imię Santa,a na drugie Maria czyli Santa Maria-jej mama wzięła pomysł z telenoweli właśnie,bo tam główna bohaterka tak miała na imię :tak:

Cześć dziewczyny, mi na zabój podoba się imie Jaśminka i Kornelia:-)
Miałam plan tak nazwać córcie ale po ostatnim USG wyszło, że jednak będzie chłopak:-p No i niestety imie dla chłopca wybiera narzeczony, będzie Kazik :zawstydzona/y: Wiecie jak można przechytrzyć faceta aby zmienił jeszcze zdanie??:laugh2:

to mamy bardzo podbne gusta...Bo mnie tez te 2 imionka sie strasznie podobaja....:tak:

ja jestem Jadwiga(Jagoda)-mam duzo zdrobnien i uwielbiam to imie:0
mam brata Jaska i siostre Magde...

Moje dzieci maja takie "normalne" pospolite imiona, czyli Karolina i Lena. Gdybym miala miec trzecie dziecko to bylaby Nadia a chlopak Filip lub Nikodem.
Ja nie jestem zwolenniczka nadawania bardzo wyszukanych, czy nie polskich imion, niektore z nich sa az smieszne dla mnie:tak: ale to oczywiscie jest indywidualna sprawa kazdego rodzica.
Teraz czekamy na czworo nowych dzieci w rodzinie, ciekawe jakie beda mialy imiona?

Ja również nie jestem zwolenniczką przesadnych udziwnień:) nie chciałabym jednak aby moje dziecko miało imię zbyt popularne, wiem, że ładne imię trochę w życiu pomaga, ale tak trudno zdecydować...razem z mężem postanowiliśmy, że będziemy mieli małą Milenkę, mam nadzieję, że nie unieszczęśliwimy tym imieniem dziecka:)
sama mam na imię Asia i bardzo to imię lubię, zarówno formę Joanna jak i zdrobnienia, wszystkie oprócz paskudnej "Joasi", także mogę to imię śmiało polecić, choć jest dość popularne...

Witam! Nie wiem czy piszę w dobrym temacie a gdyby był z tym problem to proszę o przesunięcie wątku w odpowiednie miejsce:) mam nadzieję, że to nie sprawi dużego problemu). Jestem w 15 tyg. (to pierwsza ciąża), mam termin na czerwiec:) Wiemy już, że są 3 istotki, dwie dziewczynki na pewno (w przyszłym tygodniu mam USG, lekarz przypuszcza, że 3 to nie wszystko i pewnie wtedy się wyjaśni). No ale piszę w wątku o imionach i taką mam prośbę: jakie proponujecie imiona? Mieszkamy zagranicą, chcielibyśmy by imiona były w miarę uniwersalne (mąż nie jest Polakiem) lub jeśli nic nie znajdziemy - angielskie. Mamy kilka propozycji ale jeśli pozwolicie podałabym je później. Na 98% wybrana jest Julianna/Juliana. Jakie macie pomysły? Z góry dzięki i pozdrawiam:)

reklama
Witam! Nie wiem czy piszę w dobrym temacie a gdyby był z tym problem to proszę o przesunięcie wątku w odpowiednie miejsce:) mam nadzieję, że to nie sprawi dużego problemu). Jestem w 15 tyg. (to pierwsza ciąża), mam termin na czerwiec:) Wiemy już, że są 3 istotki, dwie dziewczynki na pewno (w przyszłym tygodniu mam USG, lekarz przypuszcza, że 3 to nie wszystko i pewnie wtedy się wyjaśni). No ale piszę w wątku o imionach i taką mam prośbę: jakie proponujecie imiona? Mieszkamy zagranicą, chcielibyśmy by imiona były w miarę uniwersalne (mąż nie jest Polakiem) lub jeśli nic nie znajdziemy - angielskie. Mamy kilka propozycji ale jeśli pozwolicie podałabym je później. Na 98% wybrana jest Julianna/Juliana. Jakie macie pomysły? Z góry dzięki i pozdrawiam:)
Na poczatku to gratuluje!!!!
A uniwersalne imiona , takie ktore tak samo sie czyta i pisze po polsku i angielsku to moj typ Nadia, jeszcze Maya, Alexandra..
Chlopcy tu trudniejszy wybor mi sie podoba Filip, Mikolaj (Nicolas), ojej trudny wybor przed Wami!!!
Zycze szczesliwego rozwiazania:tak::tak:

Do góry