reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

Bo wydaje mi się, że jak sie leży na plecach to macica nie dotyka tak ściany brzucha i wtedy trudniej coś poczuć..
A ja też tak czasem wyczekuje i nic, to tylko jak sie nie spodziewam:)

reklama
ej wiem ze to jeszcze nie dzidzi, ale wyobrazcie sobie ze wczoraj jak siedzialam w barze poczulam takby ktos mi po skora w brzuchu jechal w szerz az do boku a pozniej wrocilo kawalek i przestalo. Dziwnie tak, moze to akurat bylo to? jakby sie mocno przykleilo do macicy moze moznaby juz poczuc?

Niesmiało się dopisuję. Dzis znów czuję pukanie, ale tylko wtedy gdy siedzę z podkurczonymi nogami i brzuch mam taki ściśnięty lekko. No ale coś czuję i tego ukryś się nie da. Za kazdym razem mniej więcej w tym samym miejscu wiec obstawiam dzidziola :)

Ja jak leżę na płasko to nigdy nie czuje, ale jak siedzę i nogi mam na pufku to właśnie wtedy się dzidzia odzywa..już raczej z niczym tego nie pomylę.. albo jak leżę w łóżku na boku z nogami podkurczonymi to też czułam... fajnie mi z tym uczuciem :-D

Corin a więc jednak to dzidzius super!1 bardzo sie ciesze:)
dodi_misia my to juz obie mamy pewnosc ze to dzidziol. codziennie popołudniem późniejszym sie do mnie dobija:)
em_ka ja ta ci życze kochana, zebys poczuła malucha jak najszybciej, to niezapomniane i kto wiem moze to akutra juz TO:)

U mnie też na pewno dzidziuś daje znać. Wczoraj i dziś to juz całkiem wyraźne. Nie da się pomylić z niczym innym. dziś aż 4 razy mi popukało. Super.

A ja wczoraj wieczorem masowałam brzucho oliwką, i tak czekam i czekam i gadam do brzucha i proszę i pukam, nawet kaszlałam,żeby dzidzi obudzić, ale nic... obraziłam się na brzuch i położylam się spać.. No i małe chyba się przejęło, że mama obrażona bo jak leżałam to odpukało!

Wtedy miałam wyrzuty sumienia, że może sobie smacznie spał dzidź a ja taka natretna matka i go obudziłam... :zawstydzona/y:
Ale i tak byłam szczęśliwa, że był odzew :-)

reklama
Ja też potwierdzam. Codziennie popołudniu czuje smyranko ;) Wczoraj spotkałam sie z koleżankami i mowie im, że juz czuję ruchy i ze w szoku jestem że tak wcześniej, a jedna z nich mi na to , że w drugiej ciąży czuła ruchy w 13 tygodniu, więc ja w 3 możliwe ze już... Sprawa indywidualna :D

Do góry