reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Maluszków

moja dzidzia kopie przwaznie rano i wieczorem i to nawet po pol godzinyod 16 tc a teraz w 19 juz fajnie widac. dodam ze to moja 4 ciaza ale jedno poronilam .

reklama
moja dzidzia tez juz kopie bardzo czesto rano wieczorem i w ciagu dnia:-) bardzo lubi sie wypinac i to troche boli zwlaszcza jak na plecach leze:happy:

mrs szaya nie martw się!!!!!!! moja dzidzia od dnia wczorajszego też jakas spokojniejsza się zrobiła .nie chce mamusi posmyrać:no:

mrs_szaya: bedzie dobrze... ale rozumiem doskonale Twój strach, dlatego jeśli tak Cię to niepokoi, to nie ma co czekać. Nie musisz od razu przekładać terminu usg, wystarczy przecież że pójdziesz do lekarza i poprosisz żeby posłuchał brzuszka bo od kilku dni nie wyczuwasz ruchów. Takie nasłuchiwanie brzuszka to przecież kwestia kilku minut i pewnie nawet nie musiałabyś z tym iść do swojego stałego lekarza, tylko do tego który akurat przyjmuje, każdy powinien przyjąć Cię bez problemu. A serduszko na pewno będzie już slychać, u mnie lekarz słyszał w 15tc., a ja usłyszałam razem z nim w 19 tc. To Cię uspokoi, więc sio do lekarza, po co masz się zadręczać? :tak:

no a moje maleństwo urządziło mi dziś o 5 rano pobudkę:eek: . najpierw niemiłosiernie skopało mamusi pęcherz a potem to już zasnąć też nie dało:-p

U mnie dziś była pobudka o 4 rano:). Maleństwo tak szalało że nie moglam spać ale jak mój mąż przyłożył dłon na brzuszku to się momentalnie uspokoiło-niesamowite:laugh2:

mrs_szaya: ja tez mam stetoskop, nawet taki lepsiejszy sobie sprawilam... ze specjalnymi czulszymi pediatrycznymi koncowkami ale przez niego kompletnie NIC nie slychac :no: Nawet przed chwilka probowalam i nic. Musi to zrobic lekarz, oni mają widocznie jakis specjalny sprzet do tego, nie wiem jak to sie fachowo nazywa, coś pomiedzy ktg a stetoskopem :confused: . Ja slyszalam serducho u dwoch lekarzy, u jednego bardzo wyraznie i czysto, u drugiego troche mniej wyraznie ale tez bylo slychac.

reklama
A moja Dzidzia wczoraj była bardziej aktywna, niż kiedykolwiek wcześniej. Kopniaczki coraz mocniejsze, ale na razie to wciąż bardzo przyjemne uczucie :tak:
Wczoraj pierwszy raz mój mąż poczuł kopniaczka. I wiecie co? Strrrasznie się wzruszył...

Do góry