reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Maluszków

U mnie też tylko delikatne smyrgnięcia. :( W sumie, żeby nie USG to dalej bym nie wierzyła, ze jestem w ciąży :)
Koleżanki ciagle się ze mnie podśmiewają, że coś chyba udaję z tym stanem błogosławionym. W ubraniu może nie widać, ale ja swoje wiem, ze taka szczuplutka to juz nie jestem :laugh:

reklama

Czesc dziewczyny...ja jestem mama pazdziernikowa2006. Tak sobie czytam i przypominam jak sie cieszylam jak moja maja sie pierwszy raz ruszyla... stalam pod prysznicem i polalam brzuch zimna woda i nagle pol brzucha przesunelo sie na druga polowe... to ja polalam ta druga polowe i malutka spowrotem zwiala na poprzednie miejsce. Chyba nie lubi zimna... dzis jestem w 35 tyg i duzo bym dala za chwilke spokoju. Mala wierci sie nonstop, naparzajac to w rzebra, to w watrobe! A najwieksza frajde ma jak kopie w cewke moczowa i mama odrazu musi leciec do kibelka... Bogu dzieki juz tylko 5 tyg!

No i w końcu czuję ruchy :) Od wczoraj, ale za to dość zdecydowane ;) Chwilami to mi nawet leciutko brzucho podskakuje :) Uczucie nieziemskie :)) Tylko mężuś biedny będzie musiał jeszcze trochę poczekać żeby poczuć :))

Moje maleństwo kręci się coraz wyraźniej, jeszcze do tego nie przywykłam i czasem się dziwię, jak wierzga :-)

Ja byłam wczoraj u stomatologa i malenstwo tak WALIŁO ,ze sie za brzuch całą wizyte trzymałam .MAMUSIA WYSTRASZONA TO I DZIDZA REAGUJE

nareszcie i ja poczulam ruchy!:-) Pierwsze w sobote,16 wrzesnia,w 18 tygodniu ciazy.teraz dzidzia juz odzywa sie co dzien:happy:

reklama
Moje alenstwo juz od tygodni bryka bardzo energicznie. ale w niedziele sie wystraszylam bo caly dzien go nie czulam. w sobote bylam na weselu, tanczylam, wypilam lampke wina i myslalam ze jak go nie czuje to cos nie tak, ale chyba po prostu odpoczywal bo w poniedzialek po poludniu wrocil do dawnej aktywnosci. ale jak przestaje go czuc to zaczynam sie niepokoic. strasznie stresujace to nasze zycie, mamuski... :)

Do góry