reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Ja od wczoraj nic nie czuję
ale gin mnie uspokaja że powinno być ok a jak się martwię to mam podjechać
dziś chyba podjadę jak po sniadaniu nic nie poczuję

reklama
Mona zalew i jak czułas ruchy????? Wydaje mi sie ze lekarz ma racje by sie nie przejmowac tym....To sa poczatki ruchów nie zawsze wiec beda codziennie

No u mnie też nie są codziennie...czasem w ciągu dnia poczuje 3 razy tylko, a i sa dni, ze nic...tak to bywa:) Myśle, ze puki co niema co panikować;)

No mi gin identyko mówi i się troszkę smieje że ja w 14 tyg bym chciała tanczaco-buszujący brzuch
także czekam do pon mam wizytę niby bez usg) ale gin mówi że skoro taka panikara jestem to zrobimy ;-)

Zazdroszcze ze juz czujecie. To takie wspaniale uczucie. Ja w pierwszej ciazy zaczelam czuc ruchy w polowie 18 tygodnia. Pamietam to jako takie jakby tiki nerwa.Pojawialo sie co kilka dni, po kilka razy az w koncu po tygodniu poczulam mocnego kopniaka. Teraz czekam...

eevciaa no mam nadzieje, ze teraz szybciej poczujesz:)

mona no to jakieś korzyści z tego panikowania są haha będzie usg i bardzo dobrze to sie uspokoisz:)
Ale i tak maluszki buszuja cały czas, a my żadziutko czujemy bo poprostu zbyt malusie są;)

witam dziewczynki, ja jestem w polowie 17 tyg takie wyrazniejsze motylki czuje od poczatku 16 tygodnia a w 12 tygodniu tylko raz poczulam jakby głaskanie końcówką piórka, myslalam ze to nie to bo tak wczesnie ale widze z opisow że Wy tez;) super.

Ja od kilku dni mam wrażenie, że jak leżę wieczorem to czuję jakby mi się coś w brzuchu rozciągało, ale to raczej nie dzidizuś :no:
Z ciąży z Witkiem poczułam jego ruchy w 16 tc i było to jak smaganie skrzydłami motyla, a czasem jak puszczane bąbelki :tak:;-) Z czasem kopniaki były coraz mocniejsze. Mam nawet nagrane filmiki jak w późniejszej ciąży brzuch mi się zniekształca od jego harców :tak::-D:-D:-D
A teraz maluszka jeszcze tak nie odczuwam, ale coś mi się zdaje, że nie będę musiała długo na jego ruchy czekać ;-)

Dziewczyny, to że nie czujecie co dziennie swoich maluszków to jeszcze nie katastrofa. Ruchy są tak delikatne, że często nawet nie wiecie, że was smera od środka ;-) Poza tym każdy maluszek ma swój harmonogram dnia i nocy, nawet tam w brzuszku. Z czasem zobaczycie kiedy najbardziej harcuje, a kiedy sobie śpi :tak: I wtedy ważne będzie wsłuchiwanie się w te ruchy :tak:

ja czasem wieczorem mam wrazenie, ze dzidzia fika koziolki :-) ostatnio czulam jak sie obraca ach jakie fajne uczucie. raz na jakis czas poczuje dzidziule i czekam na te utesknione kopniaczki

reklama
Do góry