reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

reklama
jestem w szoku jak czytam ze w 12 tygodniu dziewczyny czują ruchy ...

Licząc od czubka głowy do pupy fasolka mierzy standardowo 6 centymetrów :-) ale moze ktoś jest bardzo czujny ;)

ja jeszcze nie czuję ruchów :) ale czekam na nie z utęsknieniem :)

z Gabi pierwsze ruchy poczułam w 19stym tygodniu ;)

jestem w szoku jak czytam ze w 12 tygodniu dziewczyny czują ruchy ...

Licząc od czubka głowy do pupy fasolka mierzy standardowo 6 centymetrów :-) ale moze ktoś jest bardzo czujny ;)

ja jeszcze nie czuję ruchów :) ale czekam na nie z utęsknieniem :)

z Gabi pierwsze ruchy poczułam w 19stym tygodniu ;)

No ja też jestem w szoku!!!
W poprzednich ciążach czułam ok 20 tc dziewczynki...

A mi nie wiem czy sie wydawalo ze czuje,bo juz od kilku dni nie czuje,juz nie jestem pewna teraz co ruchy a co jednak jelita:baffled:poczekam jescze,ostatnie dni nie skupialam sie na ruchach,teraz bede bardziej czujna,we wtorek wizyta wiec juz niedlugo,ja nie panikuje bo wiem ze 15 tydz to jesczze bardzo wczesnie,ja juz czekam a takie gdzie wypycha brzuch i widac jak dzidzius kopie,no ale to jeszcze troche...ale poczekam,przynajmniej niech te upaly sie skoncza:baffled:

Bardzo wcześnie czujecie ruchy swoich maleństw:) super :-)Mateuszka poczułam w 19 tc . Jak na razie u mnie w brzuszku cisza ,ale coś mi się wydaje ,że to kwestia kilku dni:-)

mi dzisiaj malenstwo szalało (czyt. bulgotało:-) ) no i jak to wytłumaczyc mezusiowi ze to juz 10 min tak szaleje, zatem mówie do niego posłuchaj.. wział głowe do brzucha i był w szoku :szok: mówi ze jest słychac róznice bulgotań zolądka i spontanicznych kopniec maleństwa.. fajowo :-)

reklama
Pisałam to już na innym wątku, ale mogę to napisać tu jeszcze raz:

"Ja od kilku dni czuję jak mi się małe bobo rozpycha w brzuchu. I o dziwo czuję go inaczej niż pierwszego synka :szok: Wtedy czułam małe pukanie, a teraz normalnie czuję jak się dzidzia rozciąga :tak: Ale fajne uczucie. Tak marzyłam by znowu to poczuć :tak: Ale jak dzidziuś podrośnie to pewnie odechce mi się tych kopniaków :-D:-D:-D:-p:-p"

Ostatnia edycja:
Do góry