reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

A ja już nie pamiętam, jak to jest, jak coś mi się tam rusza i teraz nie mogę się doczekać :-)

Nawet nie bardzo pamiętam, w którym tygodniu poczułam poprzednio ruchy... pamiętam jedynie, że średni syn 13 grudnia, ale który to był tydzień, to musiałabym teraz siąść i policzyć... w końcu to było prawie sto lat temu :-D

reklama
U mnie to jak byłam w ciązy z Caspusiem to ewidentne ruchy poczułam w 16tc...a może i szybciej były, a ja się nie połapałam:-p Z Nicolcią to był 15tc jak dobrze pamietam;-) A teraz to już wogóle strasznie szybko bo to był 12tc:szok: Na początku tak siedze wyraźnie czuje ale no myślałam, ze to niemozliwe by aż tak szybko cos czuć...ale jednak:rofl2::-D Nawet teraz jak to pisze to pare razy mnie pukła od środka hihi

Wczoraj napisałam, że się nie mogę doczekać - i doczekałam się wieczorem :-D

To już teraz zupełnie inne wrażenie :-)

Wiem, Karolcia, tylko że jak pisałam - już nie pamiętam , jak to było, odświeżę odczucia :-D

Tylko tatuś się obraził na małą, bo przez brzuch oczywiście jeszcze się nic nie da odczuć i powiedział naburmuszony: Powiedz jej, że ja to też chcę poczuć, a jak nie, to nici z lalki Barbie :-)

haha oj to sie będzie musiała spręzyć jak chce ta lalke barbi hahaha ale się uśmiałam:) Oj to Ty masz fajnie dopiero miłe chwile bo i zarazem wspaniałe wspomnienia:)

No mój mówi jak zwykle, ze jak słucha to jakbym orke miała w brzuchu...bo są takie odgłosy hihi

W końcu juz następuje ten najpiękniejszy momen kiedy sie odczuwa swojego Skarba,ja w pierwszj ciązy poczułam ze to ruchy w 19 tyg,a teraz juz zuje od kilku dni,sczzególnie jak sie najem,wtedy czuje jakby mi sie Maluszek obracał,czasem nie dowierzam,ale wiem ze to nie jelita,to musi byc to małe słoneczko :-)

Ja właśnie dzisiaj poczułam ruchy dzidzi, ale nie moge się doczekac tych mocniejszych kopniaczków :)

:-)Gratuluje pierwszych ruchów:-)....Ja juz tez nie moge sie doczekac na nie:-)
Wierze ze przy drugiej ciąży ruchy pojawia sie wczesniej , wtedy odczuwałam około 21-22 tygodnia (może i były wczesniej ale dopierow wtedy zrozumialam ze to wlasnie TO)

reklama
zielona no to gratuluje pierwszych drobnych odczuć :-)
najlepiej czuc pare minut po zjedzeniu i wtedy sobie usiąśc albo sie polozyc na plecach i czekac:-):-):-)

Carri no jescze troszke i poczujesz :tak:

Do góry