reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszkow

mój ma ostatnio czkawkę zawsze po moim śniadaniu i wieczorem po kolacji... nie wiem czy po prostu tak łapczywie pije wody płodowe po moim jedzeniu, ale czka za każdym razem z dobre 15 minut. nawet zmiana pozycji nie pomaga czy łażenie po mieszkaniu - musi się wyczkać i koniec :-D
dzisiaj czytałam na necie, że w ten sposób ćwiczy układ oddechowy, pokarmowy i ssanie :-)

Moj zwykle po kolacji, a czasem nawet jak napije sie wody i poloze sie to czuje ze czka:-) calkiem fajne uczucie...niech sobie chlopak cwiczy:-)

Taaak, czkawka się taka rozbrajająca :-) Chciałabym tylko nauczyć się rozpoznawać "czym" dostaję od małej? Czy to rączka czy nóżka, czy może z główki? Wy potraficie to odróżnić?

ja tez nie umiem rozpoznac....teraz po ostatnim usg moge sie jedynie domyslic bo wiem gdzie ma glowke a gdzie nozki, nie sadze zeby ta pozycja sie zmienila wiec domysly mi pozostaja ale na czuja to nie wiem czy to akurat raczka...po prostu sie wypina i rozpycha:-)

reklama
asia - super wieści :-)
po prostu za mało ostatnio jadłaś słodkiego i dzidzia stwierdziła, że nie ma siły na harce :-D

Ja jak mocno twardniał mi brzuszek to czułam jakby dzidzia się tylko obracała, wypinała.Po wizycie na IP,jak dostałam zastrzyk i lekarz zalecił mi scopolan i no-spę forte (wcześniej brałam zwykłą) to czuję dużo wyrażnie wszystkie ruchy maluszka,z czego się bardzo cieszę.

monciaa a Ty scopolan bierzesz cały czas? Bo mi ginka wypisała tylko 12 czopków,a do kolejnej wizyty póżnie jaszcze tydzień,kazała zadzwonić jak się po nim czuję.Boję się,że jak przestanę brać znowu może zacząć mi twardnieć brzusio,u mnie to twardnienie dość bolesne.Nie chcem aby dzidzia urodziła się za wcześnie.

jolwww - ja biore scopolan cały czas od 26 tc, ale w tabletkach. Najpierw brałam 3xdziennie, poźniej 2xdziennie a teraz biorę tylko w południe. Lekarz kazał mi całkowicie odstawić, ale jak 1 dzień nie wzięłam to miałam ponad 8 skurczów w ciągu jednego popołudnia:/ więc biorę. jak mi się skończy scopolan (bo jest na receptę) to będę brała nospę.

monciaa to nie pocieszyłaś mnie,a mam jeszcze pytanko,czy te skurcze miałaś sprawdzane na KTG,bo u mnie właśnie na KTG skurczy nie pisało a miałam i babeczka na IP mówiła,że prawdopodobnie brzuszek napięty i dziecko jak się rusza naciska na wiązadła i tak to się odczuwa.Ale wiem,że takie właśnie skurcze mogą doprowadzić do szybszego porodu.

miałam sprawdzane na ktg, które wykazywało skurcze. Poza tym na ostatniej wizycie u gina (on też robi ktg) wykazywało skurcze, których nie czułam (jeden doszedł do 78% aż się położna wystraszyła, a mnie nic nie bolało) a inne były słabe ok 40% - a czułam je i myslałam, że się uduszę - mi zaraz cos ściska przeponę.

reklama
dzień dobry z ranka :-) słonko cudnie świeci, jeszcze się przyzwyczaję, bo praktycznie codziennie taka pobudka :-)

AsiaK: bardzo się cieszę, że dzidzia nadrabia. Ja czasami mam wrażenie, że jak ja dużo się ruszam, chodzę, załatwiam itd., to ona jest wtedy znacznie spokojniejsza...

Do góry