reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

a mój mały miał dziś w nocy czkawkę :-D :-D
nie mogłam zasnąć przez dobre pół godziny, bo ten czkał :-D

mój ma ostatnio czkawkę zawsze po moim śniadaniu i wieczorem po kolacji... nie wiem czy po prostu tak łapczywie pije wody płodowe po moim jedzeniu, ale czka za każdym razem z dobre 15 minut. nawet zmiana pozycji nie pomaga czy łażenie po mieszkaniu - musi się wyczkać i koniec :-D
dzisiaj czytałam na necie, że w ten sposób ćwiczy układ oddechowy, pokarmowy i ssanie :-)

reklama
A ja wreszcie wyczaiłam czkawkę, bo tak czytałam o niej że aż się wystraszyłam że ja nie czuje. Lekarz mnie uspokoił że mogę nie czuć. No i po paru dniach poczułam i teraz już wiem że to jest czkawka.:-) Dzisiaj też czułam.:-D
Wydawało mi się ze to bardziej czuć i może dlatego wcześniej nie czułam :tak:

iwi - ja czuję bardzo - nawet czasami mnie to denerwuje, bo ciągłe rytmiczne podskakiwania brzucha oraz dziwne uczucie tam na samym dole (tam ma główkę) zwłaszcza jak trwa 15 minut, mogą być męczące. Ale wszystko dla synka :-) niech sobie czka i ćwiczy:-)

No ja tak delikatnie więc może dlatego wcześniej nie czułam i nie jest uciążliwe a raczej fajnie uczucie. Szkoda tylko że tak późno wyczaiłam. Ale nieraz jak już kopnie to boli.
Dokładnie ćwiczenia to podstawa:-)

monciaa a pro po śniadań i kolacji pewnie są tak dobre dlatego tak szybko połyka wody, a potem czkawka:-D

Ostatnia edycja:
AsiaK: tak, jak dziewczyny piszą, wybierz się na IP. Mnie lekarka mówiła, żeby zwracać uwagę na zmiany w zachowaniu dziecka, bo to bywa pierwszy sygnał. I przede wszystkim, żeby słuchać swojej intuicji. Daj znać jutro, co u dzidzi :-)

Dziewczyny głaskać i dotykac mozna jedynie czego nie można to robić masażów robić ... ale może nie kazda to rozróżnia ;-) zresztą każda ma ginekologa swojego i to jego musicie pytać, mój nie pozwolił masowac to tego nie robie, ale balsam wcieram 30 sekund ...

Tez mój synus ma czasem czkawkę :-D Podobno dobrze jak dziecko ma czkawkę:-) więc tylko sie cieszyć :p

Taaak, czkawka się taka rozbrajająca :-) Chciałabym tylko nauczyć się rozpoznawać "czym" dostaję od małej? Czy to rączka czy nóżka, czy może z główki? Wy potraficie to odróżnić?

reklama
Dziewczyny, zrobilam tak jak pisalyscie - wypilam kakao, zjadlam czekolade, pozniej kolacje i na poczatku nie byla tak ozywiona, myslalam juz o najgorszym ale teraz nadrabia zaleglosci!!!!!!
jutro jednak zadzwonie do lek. by miec pewnosc, ze jest okey!!!
Usmiech nie schodzi mi z twarzy !!!

Ostatnia edycja:
Do góry