reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

Ja nawet nie wiedziałam, że w tym przypadku robi się cesarkę. Mam trzecią ciążę z łożyskiem na przedniej ścianie. Ta sama historia, dziewczynki też były tak ułożone, że nie było widać przez łożysko płci... No i rodziłam siłami natury...

cesarke sie robi jak jest lozysko przodujace i nisko ulozone lub bocznie ja tez mam przodujace ale nie slyszalam o tym zeby robilo sie cesarke tylko dlatego ze na przedniej scianie to chyba nie jest powodem do tego ale lozysko przodujace owszem:))

reklama
Wiele kobiet myli lozysko przodujace z lozyskiem na przedniej scianie. Lozysko na scianie przedniej nie jest wskazaniem do cesarki, w niczym nie przeszkadza jesli chodzi o porod SN.

ja się dowiedziałam ostatnio że mam nisko ułożone, więc nie to że na przedniej ścianie ale narazie jest dość nisko więc raczej podchodzi pod przodujące i stwierdził że przy ostatnim usg pomyślimy co wtedy jak się nie podniesie

No mi MOje malenstwo tez juz daje niezle popalic jest strasznie ruchliwe czuje je caly dzien tzn robi sobie jakies przerwy ale jest zdecydowanie bardziej ruchliwe niz pierwsze dziecko no i tez juz rusza brzuszkiem ze maz juz nie musi klasc reki na brzuchu tylko wystarczy ze patrzy i widzi jak wypycha malenstwo skore :) A czy wasze dziecko ma jakies ulubione miejsce w brzuszku bo Ja zauwazylam ze Moje w 90% siedzi po prawej stronie z boku na wysokosci pepka?I tam je wlasnie najczesciej czuje i widze jak sie wygina.

Ja też zauważyłam że syneczek wybrał sobie jedno miejsce w którym spędza większość czasu to jest z lewej strony tak na wysokości jajnika

:) moja mała też się zadomowiła po prawej stronie, główkę ma po żebrami, kuperek na wysokości pępka, nóżki ma wyprostowane cały czas prawie, także trzyma je nad głową albo na wysokości główki :) może wtedy je wkładać do buzi i ssać(widziałam na usg już 2 razy:) nieraz tak się rozpycha, że nie mogę oddychać.. do niedawna miała takie samo ułożenie ale po lewej stronie ,której nocy poczułam dziwne ruchy, okazało się że przeszła na prawą stronę ,często ma czkawkę, a z tatusiem się bawi co wieczór, bardzo reaguję na jego głos, najpierw słucha i jest cisza, a za chwilę odpowiada i tak w kółko :)

reklama
No mi MOje malenstwo tez juz daje niezle popalic jest strasznie ruchliwe czuje je caly dzien tzn robi sobie jakies przerwy ale jest zdecydowanie bardziej ruchliwe niz pierwsze dziecko no i tez juz rusza brzuszkiem ze maz juz nie musi klasc reki na brzuchu tylko wystarczy ze patrzy i widzi jak wypycha malenstwo skore :) A czy wasze dziecko ma jakies ulubione miejsce w brzuszku bo Ja zauwazylam ze Moje w 90% siedzi po prawej stronie z boku na wysokosci pepka?I tam je wlasnie najczesciej czuje i widze jak sie wygina.

Moje też zdecydowanie przez większość czasu siedzi sobie po prawej stronie i tam kopie syrkami :-D

Do góry