reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Modlicha nie wiedziałam ze jak jest łozysko na przedniej scianie to ruchy sa mniej wyczuwalne .... Dzieki Tobie nie musze sie zbytnio martwic o moja dzidzie :-)

A co do ruchów to dzis czuje malo, musze sie wygodnie polozyc to wtedy beda jakies harce napewno

reklama
Ja mam łozysko na przedniej ścianie, tzn. po prawej stronie brzucha troche nachodzace na ujście (to sie nazywa chyba brzeźnie). Na razie lekarz nie powiedział jednoznacznie, że będzie cesarka.

Dziewczynki u mnie też się kręci,wierci......jak by wyczuwało ze się je podgląda i dlatego dalej niespodzianka:-),wstydliwa ta moja dzidzia:cool2:

lekarz mi powiedział że do 30,32 tygodnia łożysko może zmienić miejsce więc narazie nie mamy się co martwić bo ja też jak narazie mam łożysko bardzo nisko ułożone i jak się to nie zmieni to prawdopodobnie cesarka.

Moj maluch daje od kilku dni dosc porzadnie. Wczoraj kopniaka zarobila nawet moja siostra- a chciala tylko poglaskac. Maz smarujac mi brzucho oliwka nawet wyczul kuperek.

Ja mam łozysko na przedniej ścianie, tzn. po prawej stronie brzucha troche nachodzace na ujście (to sie nazywa chyba brzeźnie). Na razie lekarz nie powiedział jednoznacznie, że będzie cesarka.

Ja nawet nie wiedziałam, że w tym przypadku robi się cesarkę. Mam trzecią ciążę z łożyskiem na przedniej ścianie. Ta sama historia, dziewczynki też były tak ułożone, że nie było widać przez łożysko płci... No i rodziłam siłami natury...

Cesarka, to jak lozysko jest przodujace-przy ujsciu szyjki, czyli patrzac na cialo kobiety- na dole, a nie na przedniej scianie. To nie jest to samo.

A mój klusek po raz pierwszy od dawna dał się mamie wyspać :-) Normalnie całą noc spał, dopiero po 7 rano się "odzywał". Jak nigdy. Ale to pewnie dlatego, że wczoraj byliśmy do późna u znajomych i było dosyć głośno, więc szalał jak szalony w brzuchu. Potem odsypiał...:-D

lekarz mi powiedział że do 30,32 tygodnia łożysko może zmienić miejsce więc narazie nie mamy się co martwić bo ja też jak narazie mam łożysko bardzo nisko ułożone i jak się to nie zmieni to prawdopodobnie cesarka.
Mi lekarz powiedział, że juz sie nie podniesie, a do tego mam jeszcze krwiaka koło ujścia więc moze i będzie cesarka, ale na razie nic jeszcze jednoznacznie nie powiedzial i równie dobrze moge rodzic naturalnie. Określi sie dopiero na ostatnim USG co i jak bedzie.

reklama
A moja dzidzia chyba bardzo lubi jak grają w Kościele organy. Dzisiaj dała czadu całą mszę. Jak tylko zagrały organy, mój bobasek "tańczył" w brzuszku :-D

Do góry