reklama
modlicha83
Fanka BB :)
Ja długo nic nie czułam, albo tylko przez chwilę z rana takie bulgotanie, ale od kilku dni jak sobie spokojnie leżę to czuję coraz częściej i wyraźniej
Wyczytałam też, że jak się ma łożysko ułożone na przedniej ścianie to te ruchy są mniej wyczuwane - trochę mnie to uspokoiło Na takie prawdziwe kopniaczki, jak piszecie to będę musiała jeszcze poczekać..eh...
Wyczytałam też, że jak się ma łożysko ułożone na przedniej ścianie to te ruchy są mniej wyczuwane - trochę mnie to uspokoiło Na takie prawdziwe kopniaczki, jak piszecie to będę musiała jeszcze poczekać..eh...
giovannessa
To prawda, bo ja pierwszy raz mam właśnie łożysko na ścianie przedniej, przedtem zawsze było z tyłu i zupełnie inne były te pierwsze kopniaczki, dużo silniejsze - ale wszystko się rozkręci, więc się nie denerwuj :-)Wyczytałam też, że jak się ma łożysko ułożone na przedniej ścianie to te ruchy są mniej wyczuwane - trochę mnie to uspokoiło
E
Ewcia_822
Gość
U mnie przez to łożysko na przedniej ścianie nie wiemy na 100 % jaka będzie płeć. Może dziewczynka, ale nie wiadomo jeszcze...
Całe dziecko było widać a w tym ważnym miejscu akurat łożysko tylko...
Całe dziecko było widać a w tym ważnym miejscu akurat łożysko tylko...
dziewczyny z tymi lozyskami przodujacymi co wam lekarze mowia o porodach? bo kolezanka ma rodzic 25 grudnia i podobno juz jakos ma miec cesarke bo nie chca czekac do grudnia! szok.
Ja akuratnie nie mam łożyska przodujacego, ale rozmawiałam z lekarzem na temat cc i on powiedział, że każda ciężarówa, która ma łożysko przpdujące kwalifikuje się do cc.
giovannessa
Łożysko na przedniej ścianie to nie to samo, co łożysko przodujące - przodujące jest wtedy, kiedy zasłania ujście i istnieje niebezpieczeństwo, że się odklei przy skurczach i dzidziuś się udusi, zanim się urodzi - bo najpierw zacznie rodzić się łożysko... Z tego, co mi wiadomo, to zawsze kończy się to cesarką, i to nawet nie czeka się zazwyczaj do terminu, właśnie z tego powodu, żeby nie zaczęło się odklejać.dziewczyny z tymi lozyskami przodujacymi co wam lekarze mowia o porodach? bo kolezanka ma rodzic 25 grudnia i podobno juz jakos ma miec cesarke bo nie chca czekac do grudnia! szok.
Ale jak na grudzień, to i tak chyba za wcześnie? Może już jej się rozwiera ujście i coś z tym łożyskiem się dzieje niedobrego?
u mnie dzidzia zaczela teraz dawac tak bardziej czadu kolo 5 rano bo od kilku dni michaska wstaje o 3 40 i do 5 nie spi bo ida jej 3 zeby i jak ona w koncu zasnie toska w brzuchu zaczyna dawac no i jak tu usnac, czasem to mam dosc bo ledwo co na oczy widze i spac mi sie chce a ta w najlepsze kopie hehe. dobraly sie z siostra jedna przestaje dawac mamie w kosc zaczyna druga
Dziewczyny a jak wasze bobaski reagują na badanie usg? Bo moje wczoraj całe badanie kopało jak szalone. W miejscu, w ktrorym lekarz dotknal zaraz byl kop az lekarz czul i smial sie:-) a najfajniej bylo ogladac te kopy na monitorze:-)
reklama
ariska
u mnie też reaguje na usg i pomierzyć się nie da bo co go tam podglądać bedą hehe