reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

Gratuluje kazdego mocnego kopniecia, ja poki co odczuwam codziennie ruchy, i czuje je w ciagu dnia dosc czesto wiec jestem przeszczesliwa :)
Czekam kiedy poczuje je reka...a najbardziej kiedy mój to poczuje

reklama
Ja długo nic nie czułam, albo tylko przez chwilę z rana takie bulgotanie, ale od kilku dni jak sobie spokojnie leżę to czuję coraz częściej i wyraźniej:-D
Wyczytałam też, że jak się ma łożysko ułożone na przedniej ścianie to te ruchy są mniej wyczuwane - trochę mnie to uspokoiło:happy2: Na takie prawdziwe kopniaczki, jak piszecie to będę musiała jeszcze poczekać..eh...

Wyczytałam też, że jak się ma łożysko ułożone na przedniej ścianie to te ruchy są mniej wyczuwane - trochę mnie to uspokoiło:happy2:
To prawda, bo ja pierwszy raz mam właśnie łożysko na ścianie przedniej, przedtem zawsze było z tyłu i zupełnie inne były te pierwsze kopniaczki, dużo silniejsze - ale wszystko się rozkręci, więc się nie denerwuj :-)

U mnie przez to łożysko na przedniej ścianie nie wiemy na 100 % jaka będzie płeć. Może dziewczynka, ale nie wiadomo jeszcze...
Całe dziecko było widać a w tym ważnym miejscu akurat łożysko tylko...

dziewczyny z tymi lozyskami przodujacymi co wam lekarze mowia o porodach? bo kolezanka ma rodzic 25 grudnia i podobno juz jakos ma miec cesarke bo nie chca czekac do grudnia! szok.

dziewczyny z tymi lozyskami przodujacymi co wam lekarze mowia o porodach? bo kolezanka ma rodzic 25 grudnia i podobno juz jakos ma miec cesarke bo nie chca czekac do grudnia! szok.

Ja akuratnie nie mam łożyska przodujacego, ale rozmawiałam z lekarzem na temat cc i on powiedział, że każda ciężarówa, która ma łożysko przpdujące kwalifikuje się do cc.

Łożysko na przedniej ścianie to nie to samo, co łożysko przodujące - przodujące jest wtedy, kiedy zasłania ujście i istnieje niebezpieczeństwo, że się odklei przy skurczach i dzidziuś się udusi, zanim się urodzi - bo najpierw zacznie rodzić się łożysko... Z tego, co mi wiadomo, to zawsze kończy się to cesarką, i to nawet nie czeka się zazwyczaj do terminu, właśnie z tego powodu, żeby nie zaczęło się odklejać.
Ale jak na grudzień, to i tak chyba za wcześnie? Może już jej się rozwiera ujście i coś z tym łożyskiem się dzieje niedobrego?

u mnie dzidzia zaczela teraz dawac tak bardziej czadu kolo 5 rano bo od kilku dni michaska wstaje o 3 40 i do 5 nie spi bo ida jej 3 zeby i jak ona w koncu zasnie toska w brzuchu zaczyna dawac no i jak tu usnac, czasem to mam dosc bo ledwo co na oczy widze i spac mi sie chce a ta w najlepsze kopie hehe. dobraly sie z siostra jedna przestaje dawac mamie w kosc zaczyna druga

Dziewczyny a jak wasze bobaski reagują na badanie usg? Bo moje wczoraj całe badanie kopało jak szalone. W miejscu, w ktrorym lekarz dotknal zaraz byl kop:-D az lekarz czul i smial sie:-) a najfajniej bylo ogladac te kopy na monitorze:-)

reklama
Do góry