reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

Ja wczoraj ginowi powiedziałam, że maluszek wierci się i to sporo i nawet potrafi tak kopnąć, że aż boli. A on był zadziwiony i stwierdził, że jestem pierwszą mamą, która nie lubi jak dzidzia się rusza w brzuchu :dry: Musiałam mu tłumaczyć, że wcale tak nie jest, tylko czasem boli jak wierzga ;-)

reklama
No, faktycznie- chyba zle to odebrał ten lekarz....

Jak leżałam w szpitalu, to położyli taka dziewczynę na oddziale, której wydawało się, że nie czuje ruchów dziecka, a była juz po 30 tyg c. Zrobili jej KTG i było wszystko ok, ale ona nadal nie czuła. Podali jej glukoze w kroplówce i mały zaraz zaczął ją kopać. Teraz już wiem, że czasem jak mamy za mało cukru w krwi, to dziecko jest mniej aktywne i powinno się zjeść coś słodkiego, wtedy podobno dzieci powinny się ruszać, oczywiście nie od razu. Pielęgniarki jej mówiły, żeby właśnie czasem osłodziła sobie życie i powinno być ok:)

A mnie właśnie wczoraj gin zapytał czy ruchy dziecka są do wytrzymania, czy czasem nie da się wytrzymać, więc chyba jednak więcej pacjentek skarży się na bolesne kopniaki

Moje maleństwo wczoraj było bardzo ruchliwe aż widziałam po raz pierwszy jak mi brzuszek lekko podskakuje. Za to przedwczoraj aż się martwiłam bo tak słabiutko je czułam, tylko kilka razy przez cały dzień i to tak bardzo delikatnie, że ledwie odczuwalne.
Dzisiaj kilka kopniaczków już było. Póki co nie są zbyt bolesne. Raz mnie tylko pokopało chyba gdzieś po jajniku to trochę pobolewało ale nie jest najgorzej. Na razie bardzo lubię te kopniaczki i tęsknię za nimi jak za długo ich nie czuję.

reklama
Do góry