reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszkow

reklama
Mój mężuś czuł pare razy ale cięzko ucelować bo właśnie jak przyklada rękę to dzidzius sie uspokaja:-)
Mogłoby tak zostać, że jak sie urodzi i bedzie płakać to mąż go dotknie a On od razu lulu:-D ale cos w to watpie:-)

A u nas tatuś chciał poczuć, jak kopie, bo ręką nie mógł i chciał przyłożyć do brzucha ucho... nie wiem, jak to zrobił, ale przyłożył oko i dostał akurat takiego wyjątkowego kopa, że mu żyłki w oku popękały :-D
To był naprawdę wyjątkowy kop, bo tak na co dzień to takich mocnych jeszcze nie ma, musiał być podpadnięty ;-)

Zielona - ja tak miałam z moim byłym mężem, nic go nie interesowało... to było bardzo przykre... wiadomo, że faceci nie czują tego tak samo, ale jak się w ogóle nie interesuje, to jakoś tak dziwnie...

giovannessa-no to tatuś na dlugo zapamięta tego pierwszego kopniaczka:)ha ha ha
Pewnie teraz uważa ktorą część ciała przyklada do brzusia.

Mój raz poczuł już i michaś ze dwa razy.Teraz specjalnie odsłania brzucho zeby zobaczyć czy dzidzia kopie:)wczoraj powiedzial kocham Cię mamo i kocham dzidzię i dostała caluska(brzucho dostało).Oby mu tak zostało jak się urodzi:)

A mój nie przykłada ucha do brzucha i rece mu tez na brzuszek nie wędrują. Taki zimny typ :(
Zielona mój też nie dotyka brzucha- ale on się tego boi, że to niby takie dziwne jest, taki głuptas, he,he,he....
ale zimny nie jest - jak naszą Anię wynosi do jej łóżeczka wieczorem to całuje ją przez całą drogę po rączkach i główce. Jak mu się druga urodzi to będzie się po nocy na nią gapił. Zresztą moja wierciłapka przeważnie okopuje mi kręgosłup i pęcherz więc na brzuchu cisza.

Zielona- może porozmawiaj z mężem i zapytaj czy sie np. nie boi? Może ma jakieś wewnętrzne opory:) W końcu, to też jego dziecko:)

Mój tez juz poczuł ruchy i małe kopniaczki, ale tez czasem twierdzi, że nie wie czy to na pewno to...chyba jeszcze za słabo, mała kopie:) Ale cieszy się i całuje brzusio:) A od jakiegoś czasu, jak przychodzi z pracy, to pyta się jak się czują jego dziewczynki? Takie miłe to jest:)

Mój mąż wczoraj przyszedł do łóżka i pytał czy dzidziuś kopie, to powiedziałam, że kopał jak on grał na kompie, a teraz już nie. To się oburzył, że go nie zawołałam i powiedział, że jak się to powtórzy, to będzie pisał do sądu, że mu ograniczam prawa rodzicielskie :p (oczywiście to tak w żartach).

reklama
Dziewczyny nie uwierzycie, ale siedzę juz z godzinke na forum, a kiedy weszłam na temat "Ruchy..." to synuś się odezwał i kopie jak szalony:-)
Puknięcia, który wyczuwamy to nasz puls, napewno nie bicie serca dzidziusia :-)
Koło pepka to mnie dzidzius kopie, kiedyś pod pępkiem zaraz, a teraz chyba podrósł bo bombarduje partie nad pepkiem :-) słodkie to jest, ale macie racje czasem potrafi zaboleć taki boks czy kopniak :-)
Tak czy inaczej jak czuje jak się rusza to wiem, ze wszystko w porzadku ;-) czasem jak mi faluje brzuch to aż zaczynam się smiać to tak to słodko wyglada :-)
Mówicie, że od 28 tygodnia sa stałe pory ruchów i jest ich dużo, ciekawe jak to bedzie czuc synusia cały dzień, ... już 25tydzień więc szybko zleci :-)

Do góry