reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

cwietka spokojnie w 9 miesiącu dziecko ma mało miejsca w brzuchu więc kopniaki ustają (tak twierdza moje koleżanki).
Mój Krzyś spokojny ale może dlatego że na weselu kopał mnie cały czas - to zaczynało być już denerwujące ;)

reklama
Mati kopał mnie do końca:tak:! Nawet między skurczami w początkowej fazie porodu:szok::-D!!! Pamiętam to dokładnie!!!! Bo wszędzie się naczytałam, że dziecko przestaje kopać przed porodem, a tu d..a!:laugh2:

Mati kopał mnie do końca:tak:! Nawet między skurczami w początkowej fazie porodu:szok::-D!!! Pamiętam to dokładnie!!!! Bo wszędzie się naczytałam, że dziecko przestaje kopać przed porodem, a tu d..a!:laugh2:

Poważnie? Fajnie :) To znaczy, że chciał współpracować :) Miło by mi było, gdyby Maluch się odzywał w czasie porodu :)

moj mąż w niedzielę stwierdził że ręki młody się boi:) zresztą nasze ręce nie są tak wrażliwe jak np ucho:D bo jak przykładał rękę to nie dość że mały przestawał kopać, to jeszcze jak już kopnął to mój mąż przez swoją "delikatną" dłoń nic nie czuł....więc przyłożył do brzucha ucho i się zaczęło:D kopanie jakiego dotąd chyba w sumie nie było;) Borysek chyba nieświadomy był że "coś tam" jest do brzucha przyłożone i bawił się w brzuszku ile wlazło:D mój mąż był taki podjarany że później co chwila chciał to ucho przykładać do brzucha... a mnie się średnio chciało na plecach leżeć

cristalrose:) kurcze powiem Ci że czasem tak bryka że przelewanie się wód płodowych słychać bez przykładania ucha:):) stetoskop mam u mamy:D muszę od niej "pożyczyć" bo w sumie ostatnio słuchałam daaaawno, i tyle wysłuchałam że nic nie było słychać:/ :)

A udało wam się (tzn twojemu męzowi) tętno Boryska usłyszeć?? Ponoć od 26 tc. mozna juz posłuchać zwyczajnie przykładając ucho. I nie da się pomylić z matczynym, bo jest ok 2 razy szybsze. My nie próbowaliśmy, muszę mojemu powiedzieć, tylko że mój głuchol będzie miał problemy z rozpoznaniem na pewno...;-)

oooo nie wiedziałam:) cristalrose to napewno dziś jak mąż wróci z pracy będziemy próbować:D o efektach napiszę ale oczywiście po eksperymencie:)

Dobrze, że przypomniałyście mi o stetoskopie. Już dawno nie podsłuchiwałam dzieciątka ;) Ciekawe co u niego słychać?

reklama
Do góry