reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

Mój chłopak zaczął mnie całować po brzuchu już od jakiegoś czasu. Nie powiem fajnie. ;-)

ooooch zazdroszczę ... mój to chyba nigdy nie odczuł takiego przypływu miłości :) A już w drugiej ciąży z pewnością :/ w pierwszej ciąży często podsłuchiwaliśmy synka, bawiliśmy się z latarką, puszczaliśmy muzykę przy brzuszku, mąż głaskał mnie po brzuszku, nawet jak wychodził do pracy klepał po brzuszku i mówił "cześć"... a teraz... jak przyłoży rękę to tylko dlatego że ja "JĄ" wezmę i położę na brzuchu :(

reklama
ooooch zazdroszczę ... mój to chyba nigdy nie odczuł takiego przypływu miłości :) A już w drugiej ciąży z pewnością :/ w pierwszej ciąży często podsłuchiwaliśmy synka, bawiliśmy się z latarką, puszczaliśmy muzykę przy brzuszku, mąż głaskał mnie po brzuszku, nawet jak wychodził do pracy klepał po brzuszku i mówił "cześć"... a teraz... jak przyłoży rękę to tylko dlatego że ja "JĄ" wezmę i położę na brzuchu :(

u mnie to samo w pierwszej ciazy jeszcze sie ciekawil, teraz juz niebardzo :-)

a jak z ta latarka przy brzuchu majstrowac by dziecko kopalo ?

Moje kopie, brzusio fika i maz juz nawet widzial te fale dunaju.

Ale od 3 dni, kopie jakos w dno macicy, bo bardzo wysoko czuje kopy, a jak siedze przy biurku to prawie na biuscie czuje szok.

A dzisiaj rano na polspiaco mezul trzymal brzusio przytulony do mych plecow, i czuj wszytsko co dziecie robilo w brzuszku, :]

Mnie kopie najczęściej wieczorem jak się położę (nie ruszam się więc budzi się kruszynka maleńka) , w nocy też jak się budzę na wc no i rano czyli pewnie tak jak u Was,w dzień już mniej się rusza,dziś poruszał się po śniadanku,pewnie takie podziękowanie dla mamusi za pyszne kanapeczki :)

moja łaskawa nie jest, rąbie mamusię i w ciągu dnia bardzo duzo i wieczorem i w nocy! czy siedzę, czy chodzę czy stoję niemal ciągle ja czuję :-O
zastanawiam się czy to normalne:/ jak to bedzie taki pędziwiatr jak braciszek to ja dzięęękujęęę://// hehehe

sarka - moja tez ciagle daje znac o sobie. sczegolnie jak przysiade albo sie poloze, to wtedy kopie jak szalona. tak samo jak leze w wannie wieczorem :) na szczescie na razie w nocy jest laskawa i mnie nie budzi :D

Mój chłopak zaczął mnie całować po brzuchu już od jakiegoś czasu. Nie powiem fajnie. ;-)

Mój od początku całuje mnie po brzuszku codziennie przed wyjściem do pracy,podejrzewam,że przy drugim już tak nie będzie,więc trzeba się cieszyć tym co jest teraz :)
Zapomniałam dodać w poprzednim poście że niuniuś budzi się też w autobusie i samochodzie :) heh
Padaaa 2 dzień :(

Znalazłam sposób na uspokojenie Młodego :) Bo generalnie to wszystko jest go w stanie rozruszać - głód, jedzenie, jazda autem, leżenie, śpiewanie, mówienie - wierci się non stop. A zasypia zawsze na kilkanaście przynajmniej minut jak zjem czekoladę :) Tylko jest problem - bo mi nie smakuje słodkie w ciąży ;)

reklama
A mój mąż dopiero od czasu kiedy poczuł sam kopniaczki od dzidzi zaczął chyba naprawdę czuć że ono tam jest, wcześniej był bardzo ostrożny nawet w rozmowach a teraz jest pełen czułości. A dzidzia kopie baaaardzo często, zawsze kiedy odpoczywam a najczęściej rano i wieczorem. A dziś to chyba miało czkawkę bo w miejscu gdzie ma główkę tak mi rytmicznie dawało czadu że śmiałam się jak głupia:)

Do góry