reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

reklama
Mój Małżonek dzisiaj rano zapadł w drzemkę na moim brzuchu, bo stwierdził, że jest wygodniejszy od poduszki, ale Młode dało mu zaledwie 2 minuty snu, a potem zaczęła się taka torpeda na ucho, że Mąż aż podskoczył ze strachu ;)

moj maz tez caluje brzuszek i codziennie wieczorem gada z malutka :)

slomiana_wdowa - a skad ty wiesz, gdzie ma raczki, a gdzie nozki??? mnie sie wydawalo, ze jeszcze na tym etapie maluszek ma duzo miejsca i ciagle sie kreci ... ale moze sie myle ...

Poza tym Mały jest chyba obrażony na Tatę, bo od dwóch dni chodzę w żółtej bluzce (sprzed ciąży, więc dość obcisłej, ale ładnie się rozciągnęła i jest ok ;)) i Tato przezywa Młodego "Żółtko", bo jest okrąglutki ;)

moj maz tez caluje brzuszek i codziennie wieczorem gada z malutka :)

slomiana_wdowa - a skad ty wiesz, gdzie ma raczki, a gdzie nozki??? mnie sie wydawalo, ze jeszcze na tym etapie maluszek ma duzo miejsca i ciagle sie kreci ... ale moze sie myle ...

bo dzień wcześniej byłam na USG i mówie do lekarza że po prawej mnie wali a lekarz na to ze synek już trenuje boks :D noi po lewej nogi, ale czasem skubany sie zwija w kłędek i jest w jednym miejscu taka twarda buła, to doktor kazał głaskać tam bo defakto mnie to akurat boli, a jak pogłaskam to maluch wraca na pozycję wyjściową ;)
noi mój na bank wysoki będzie bo już jest długas, ja mam 183 cm wzrostu a małzoek 182 :D jestem wieksza:p hehe

Taka bulwa to Maluch zwinięty? Aha... Bo mi się też takie coś czasem robi i już myślałam, że to jakiś dziwny skurcz miejscowy, bo brzuch strasznie twardy w tym miejscu :)

pan doktor mówił ze dzidzia ma swoje dziwne metody na przeciąganie, bo ja tez sie wystraszyłam na początku :O i mówie o kurde co to, a to maluch jakies swoje figury tworzy zwija się a potem prostuje. człowiek tez jak lezy na wyrze to podkurcza nogi pod brodę a potem się przeciąga ::D

ooooch zazdroszczę ... mój to chyba nigdy nie odczuł takiego przypływu miłości :) A już w drugiej ciąży z pewnością :/ w pierwszej ciąży często podsłuchiwaliśmy synka, bawiliśmy się z latarką, puszczaliśmy muzykę przy brzuszku, mąż głaskał mnie po brzuszku, nawet jak wychodził do pracy klepał po brzuszku i mówił "cześć"... a teraz... jak przyłoży rękę to tylko dlatego że ja "JĄ" wezmę i położę na brzuchu :(

Jak wszystko sie zmienia. Dobrze,ze u mnie na lepsze. Pewnie jeszcze pamiętacie co pisałam na jego temat.

Parę dni temu leżeliśmy z psem na łózku i pies miał przyłożony łeb do mojego brzucha i moje dziecko skopało psa po głowie.:-D

reklama
Mój synek ma respekt do taty. W brzuchu było dziś szaleństwo na całego, a kiedy tylko tatuś przyłożył rękę, od razu spokój! Efekt taki, że tatuś zbyt często nie czuje ruchów swojego dziecięcia;)

Do góry