reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszka

slomiana_wdowo w 19 tc ruchy sa baaaardzo nieregularne więc spokojnie. O liczeniu ruchów powinno się myśleć dopiero ok 23, 24 tc. Wszystko jest dobrze! nie denerwuj się w końcu maleństwo się uaktywni :tak:

reklama
dziewczyny tak mi się wydaje, że moje maleństwo właśnie dało o sobie znać. pewna nie jestem bo to pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem jak to jest. ale tak jak pisałam czuje coś jakby fala w środku krążyła... ale to szczegół - dzisiaj poczułam chyba kopniaczka!! tak mi się wydaję bo 3 razy takie lekkie uderzenie w jednym miejscu - jak przyłożyłam rękę to też poczułam. to chyba żadnym wzdęciem czy czymś innym być nie mogło - mam taką nadzieję i jeżeli maluch się w końcu uaktywnił to się bardzo cieszę. ale oczywiście ciężko mi to jakoś w 100% stwierdzić. no ale jeśli to maluch to jakoś po lewej stronie brzuchola się trochę powyginał

Moim zdaniem poczułaś ruchy. ;-) Gratuluję.
Moje dziecko chodzi za mną spać i ze mną wstaje. Jak sie juz rozbudzam około 4 nad ranem to już nie śpi.

Dziewczyny mam świetny sposób na kopniaki dziecka. Co prawda troszkę potraktowalismy Ogryzka jak chomika doświadczalnego no ale... :zawstydzona/y: Wczoraj z mężem zgasiliśmy wszystkie światła i przyświecaliśmy latarką do brzucha - tam gdzie zaświeciliśmy tam Mały kopał Tylko później pół nocy walił w to samo miejsce... pewnie czekał czy się światełko znów zapali :-D

Jakiś czas temu mamolka pisała o takiej zabawie z maluchem, więc to raczej nie była jakaś seria eksperymentalna;-) Mój dzidziuś jakiś spokojniejszy od dwóch dni, ale wcześniej dawał mi trochę popalić. Momentami te jego kopniaczki nie były już takie przyjemne.

reklama
muszę wypróbować z tą latarką koniecznie :-) choć ja dopiero co się zaczęłam cieszyć, że się uaktywnił i często jeszcze nie czuję (bo raptem wczoraj jak pisałam i potem wieczorem raz poczułam) ale może też zadziała hehe

Do góry