reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

slomiana_wdowo w 19 tc ruchy sa baaaardzo nieregularne więc spokojnie. O liczeniu ruchów powinno się myśleć dopiero ok 23, 24 tc. Wszystko jest dobrze! nie denerwuj się w końcu maleństwo się uaktywni :tak:

reklama
dziewczyny tak mi się wydaje, że moje maleństwo właśnie dało o sobie znać. pewna nie jestem bo to pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem jak to jest. ale tak jak pisałam czuje coś jakby fala w środku krążyła... ale to szczegół - dzisiaj poczułam chyba kopniaczka!! tak mi się wydaję bo 3 razy takie lekkie uderzenie w jednym miejscu - jak przyłożyłam rękę to też poczułam. to chyba żadnym wzdęciem czy czymś innym być nie mogło - mam taką nadzieję i jeżeli maluch się w końcu uaktywnił to się bardzo cieszę. ale oczywiście ciężko mi to jakoś w 100% stwierdzić. no ale jeśli to maluch to jakoś po lewej stronie brzuchola się trochę powyginał

Moim zdaniem poczułaś ruchy. ;-) Gratuluję.
Moje dziecko chodzi za mną spać i ze mną wstaje. Jak sie juz rozbudzam około 4 nad ranem to już nie śpi.

Dziewczyny mam świetny sposób na kopniaki dziecka. Co prawda troszkę potraktowalismy Ogryzka jak chomika doświadczalnego no ale... :zawstydzona/y: Wczoraj z mężem zgasiliśmy wszystkie światła i przyświecaliśmy latarką do brzucha - tam gdzie zaświeciliśmy tam Mały kopał Tylko później pół nocy walił w to samo miejsce... pewnie czekał czy się światełko znów zapali :-D

Jakiś czas temu mamolka pisała o takiej zabawie z maluchem, więc to raczej nie była jakaś seria eksperymentalna;-) Mój dzidziuś jakiś spokojniejszy od dwóch dni, ale wcześniej dawał mi trochę popalić. Momentami te jego kopniaczki nie były już takie przyjemne.

reklama
muszę wypróbować z tą latarką koniecznie :-) choć ja dopiero co się zaczęłam cieszyć, że się uaktywnił i często jeszcze nie czuję (bo raptem wczoraj jak pisałam i potem wieczorem raz poczułam) ale może też zadziała hehe

Do góry