reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

A ja mam 19 tydzien i nie czuje i szlag mnie trafia tak bym juz chciala. No moze tez troche nie wiem czego powinnam szukac. Wiec jest nas wiecej oczekujacych na ruchy ^^

reklama
A ja mam 19 tydzien i nie czuje i szlag mnie trafia tak bym juz chciala. No moze tez troche nie wiem czego powinnam szukac. Wiec jest nas wiecej oczekujacych na ruchy ^^

ja też czekam i czekam. ale dokładnie tak jak ty nie wiem czego szukać. może coś się trafiło a ja nie mam pojęcia, ze to właśnie mogło być to. nawet na ten wątek prawie nie zaglądam bo też już bym się chciała cieszyć kopniaczkami a tu nadal nic...

hehe ja też nie wiem czego się spodziewać, bo to moja pierwsza ciąża :p cieszę się, że nie jestem osamotniona w oczekiwaniu na pierwsze kopniaczki :)
Ewwe - chciałabym abyś miała rację :)
Właśnie zauważylam na moim suwaczku, że już powinnam odczuwać ruchy maleństwa :tak: czyli każdy dzień to wyczekiwanie :tak:
Czasem kładę rękę na brzuch w nadziei, że mały będzie chciał mi "odpowiedzieć", ale nie wiem czy on mnie czuje. Czy u was dzidzia reaguje na wasz ruch, przykładanie ręki, głaskanie, mówienie ?? :)

Ostatnia edycja:
dziołchy będą ruchy spokojnie, ja też już czekałam i wkurzałam sie jak ktoś pisał w 16 tc że czuje a ja nic :/ dopiero tak porzadnie to p[oczułam teraz w niedziele czyli 19 tc i 1dzien, a lekarz mówil by cierpliwie czekać do 22 tc więc luzik jest jeszcze czas ;)

u mnie reaguje na dotyk:
jak tylko przyłożę rękę do brzucha - przestaje kopać:D
a tak to raczej na nic, najbardziej odpowiednia pora to okolice godziny 24:)

ewwe mam tak samo - Mały szaleje w brzuchu ale jak się rękę przyłoży to cisza ;-) Raz tylko się biedny zdenerwował bo mi tak mocno kopnął moją rekę że się przestraszyłam ;-)Ale to jednorazowy wyskok...

Ja mam odwrotnie - jak przyłożę rękę, to kopie mocniej :) Wczoraj Tato dostał trzy takie salwy z kolanka, że aż się zdziwił ;)

Na początku się cieszyłam, że dzieciątko dobrze wychowane, bo się budzi koło 9, a zasypia o 22, ale teraz budzi się ze mną (albo przede mną, ale jeszcze nie ma na tyle siły, żeby mnie obudzić), a jak idę spać, to zaczyna ćwiczyć rock&rolle... Będzie lanie po porodzie ;)

reklama
u mnie była taka sytuacja że jak dziecko zaczęło harcować mąż przyłozył rękę i nagle cisza na morzu, a ja do męża mówie - pewnie Cie nie lubi :-D żebyście widziały jego minę oskar! powiedziałam mu żeby chwilkę potrzymał rękę a dzidziuś serie kopów dal i M był szczęśliwy :-D

Do góry