reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

Mój zawodnik też ostro trenuje dzisiaj miałam pracowity dzień i cały czas dostawałam kopniaczki - strasznie to fajne nareszcie wiem, że tam jesteś Dzieciaku:)

reklama
U mnie jedyny objaw że Maleństwo jest w brzuchu to straszny ucisk na pęcherz, jakoś tak niefortunnie leży , że cały czas strasznie chce mi sie siku. Myślałam, że to dopiero w wyższej ciąży się odczuwa ale jak mu tak wygodnie to niech sobie tak leży. Ale mam nadzieje że już niedługo sie doczekam pierwszego ruchu takiego już na serio ;-)

A u mnie nadal cicho..........na usg tak fikal maly jak dziki, a tu tlusta mamcia nic nie czuje.........no coz przyjdzie mi jeszcze poczekac, az sie bejbik przebije przez te wszystkie faldki hehehe.......................ale jak juz w koncu sie doczekam to normalnie bede fruwac nad ziemia!!!!!:tak::tak::tak:

a wiecie...........najsmieszniej bylo jak podczas usg gin kazal kaszlnac hehehehe, a maly fik, fik, fik takie fikolki robil smieszne hehehe, to bylo fajowskie!!!!!!
tylko czemu ja tego nic nie czuje kurcze.......

Ajako - ja niby cos tam czuję...to znaczy wydaje mi się...pierwsza ciąża wiec nie wiem czego sie spodziewać. Ale pytałam gina kiedy mogę rzeczywiście czuć. Książkowo, w pierszej ciąży to dopiero około 20tygodnia!! Więc czekajmy cierpliwie na kopniaki ;)
Kama - mój pęcherz też jest co chwile uciskany...ojojojoj.....:sorry2:

Laseczki z tymi ruchami jest tak różnie....podobno kobiety bedace drugi raz w ciązy czuja wczesniej ruchy poniewaz wiedza czego sie spodziewac,,,znaja te ruchy, A poza tym kobiety szczuplejsze takze maja szanse wczesniej poczuc niz te troszke "wieksze mamusie". Ale wczesniej czy poxniej wszystkie poczujecie te cudowne mizianko w brzuszku.
Ja poczulam w 17 tygodniu a jestem przecietnej budowy ( w sensie nie za szczupla i nie za duża). a tez na poczatku myslalam ze to gazy czy perystaltyka jelit....zorientowalam sie poniewaz te pukania zaczely sie powtarzac i stawac coraz silniejsze:tak::tak:

dziewczyny, powtarzam się, ale... jeszcze was dzieciaki skopią i to porządnie:-D:-D i jak pisałam- w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero po 20 tygodniu (nawet chyba ok 22) i to pomimo, że byłam bardzo szczupła;-)

nasz maluch jest bardzo aktywny... serię kopniaczków dostaję regularnie rano i wieczorkiem... w ciagu dnia pewnie też, ale na leżąco są one bardziej odczuwalne:)

Ewunia- to ja chyba też będę miała synka bo kopie ciągle i nie da się już tego wziąc nijak za "rewolucje jelitowe":-D świetnie wczuwa się w moje samopoczucie i im bardziej ja jestem aktywna, tym bardziej ono podekscytowane i ruchliwe:)
A dzisiaj naprawdę wielkie emocje bo zobaczę buziunię z bliska i czekam strasznie na rozpoznanie płci:D poproszę lekarza żeby wpuścił też mojego faceta na badanie a niech się pobeczy znowu jak ostatnio :happy:

ajako- gdzie ty tłusta....:szok::szok: matka laska że hej:D

dziewczynki ja tam niby cos czuje ale nieregularnie troche mnie to martwi ze np od dwoch dni cisza a wczesniej tak szaloalo:-(.ale trapi mnie dziwne odczucie gdy sie podnosze z pozycji lezacej czuje takiego jakby mocnego kopa od srodka i nie wiem czy to w porzadku? wizyte mam dopiero 10 kwietnia moze isc z tym wczesniej i zapytac?? te ktore byly w ciazy to porownam to do mocnych kopniakow pod koniec czasem nawet gdy siedze gleboko w fotelu prawie pollezaco i wstaje czuje ten kop.mialyscie tak?

Hej hej :):):)

a ja w pierwszej ciąży czułam ruchy około 20 tygodnia ...
Teraz odczułam już w 15-16 ;) i to chyba nie ma az tak duzego znaczenia - czy jestes super szczupla, czy grubsza. :):):)

Pozdrawiam

reklama
No w sumie Madziu i może to i prawda, że nie ma znaczenia, bo i tak ruch czujesz "od środka" napewno jest różnica w wyglądzie, znaczy o pojawienie sie wyraźnego brzuszka. Ja nigdy nie byłam szczupła, zawsze było mnie o te 3-4 kilo na dużo i teraz też jak patrze na siebie to nie widze zbytniej różnicy z okolicy talii ( jak leże to widze;-)) a niektóre dziewczyny mają takie ładne zgrabne brzuszki.

Do góry